Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kik vannak jelenleg ugyanebben...

Kik vannak jelenleg ugyanebben a helyzetben? Nincs semmi semmi gátja a baba megfoganásának, talán csak annyi, hogy páromnak feljebb kell tornászni a spermaszámát. Úgyhogy most várunk.

Figyelt kérdés

Már 4 éve nem védekezünk. Ez azért ijesztő. Már 30 vagyok.

Októberben kell visszamennünk a kórházba és ha addig nem sikerül spontán a baba valószínű inszemináció lesz. :S

Nem vagyok görcsös csak néha-néha jön rám a sírhatnék ,hogy miért nem sikeült eddig és vajon sikerülni fog e. Bár pozitív vagyok mégis olykor-olykor elgyengülök és kétségeim támadnak. Ki van még ilyen helyzetben? Esetleg van aki kb ugyanebben a cipőben járt és végre sikerült a baba? A hozzászólásokat előre is köszönöm.

2010. máj. 27. 12:46
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Néha felötlik bennem,mi van ha nekünk együtt, közösen nem lehet babánk :( De próbálom ezt egyből elfejteni amilyen gyorsan csak lehet kiverni a fejemből ,de sajnos ott motoszkál bennem.
2010. máj. 27. 13:16
 2/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak nagyon görcsösen akarjátok, azért nem sikerült eddig. De nem vagytok elkésve semmiről. Tudom, nehéz elvonatkoztatni, és nagyon türelmetlen ilyenkor az ember. Én 35 vagyok, igaz, még csak két hónapja próbálkozunk, de én is nagyon rágörcsölök a dologra. Drukkolok Nektek nagyon!
2010. máj. 27. 13:42
 3/13 anonim ***** válasza:

4 év nagyon sok idő! Miért nem mentek lombikra?

Férjem alacsony spermaszáma miatt rögtön lombikra mentünk, 3 beültetés után egy baba, újabb 3 beültetés után még 2 baba.

Én biztos nem vártam volna 4 évet...

Mi fél év sikertelenség után mentünk dokihoz (mindketten) és gyorsan el is jutottunk a megfelelő útra.

Szerintem már lelkileg se vagytok abban az állapotban, hogy természetes úton sikerüljön. Ja, és láttam nagyon sok párt a lombikon, akik ismeretlen eredetű meddőség megjelöléssel voltak, azaz egyiknek se volt semmi baja, mégse jött össze magától...

2010. máj. 27. 13:47
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ismerősök lombik előtt kipróbáltak egy akupunktúrás kezelést. Azaz csak a férj, mert alacsony volt a spermaszáma. És össze is jött hamar a baba!
2010. máj. 27. 14:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Miért nem mentek el egy meddőségi centrumba? Én ezt javasolnám. Ha a férjednek kevés a spermaszáma, nem valószínű, hogy spontán lesz babátok, akármeddig is vártok. (Persze nem kizárt, de kicsi az esélye.) Nem írtál értékeket, így nem tudom, hogy az inszemre elég egyáltalán?
2010. máj. 27. 15:18
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm ,hogy írtatok. Nem ,nem görcsölünk a babán. Ha jött volna a 4 év alatt nagyon örültünk volna neki elvégre ezért nem védekeztünk. De sok minden történt ez idő alatt velünk. Költözés külföldre ,nyelvtanulás ,beilleszkedés, lakásvétel, stb. Még csak most jött el az ideje annak ,hogy kivizsgálásokra mentünk(február). Nálam nem találtak semmit bár még tavaly sokat küszködtem a hüvelygombával és baktériumokkal. Most már ezen a téren minden rendben. Páromnak tavaly jó eredménye volt. Most viszont pont lázas beteg volt amikor népszámlálásra ment. Úgyhogy ezért kell várnunk fél évet spontán babára. Júli közepén ismétlik meg párom spermatesztjét. 3 hónapnak kell eltelnie két teszt között. Reméljük csak a betegsége miatt volt rossz. Úgyhogy inszem jön októberben,de azért bizakodom,hogy akár előtte mégis spontán baba lesz :) Az,hogy néha figyelek magamra ,tudom mikor van pé-m stb ez szerintem nem görcsölés,mensit tudomásul veszem de nem szoktam rajta sírni. Amúgy tényleg boldogan éljük életünket nem vagyunk padlón. De természetes,hogy szülők szeretnénk végre már lenni mi is.
2010. máj. 27. 15:28
 7/13 A kérdező kommentje:

Kénytelen voltam várni addig amíg biztosnak éreztem azt,hogy tudok egyedül is boldogulni, nem kell ismerőst vinnem orvoshoz tolmácsolni :) Gáz lett volna.

Itt kint ez a menete , fél év a vizsgálatok után spontán babára várva, ha nem sikerül addig akkor inszem jön , nem tudom kikerülni és egyből lombikra menni . De mindenféleképp adnék esélyt inszemnek. Az összeférhetetlenségi teszt még várat magára,ha jobb lesz a következő spermateszt. Még meglehet ,hogy ez a bibi ,ellenanyagot termel a méhnyak. Legalábbis gyanús. Az első ilyen vizsgálaton,(bár rossz volt a spermateszt eredménye) nem volt a kenetemben egy élő hímivarsejt sem. Ezért bizakodom ,mert ilyen esetben az inszem a megoldás.

2010. máj. 27. 15:37
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia! Azt hiszem, ha nem is ugyanabban, de nagyon hasonló cipőben járunk. (Nem érzed, hogy nyomom a lábujjad? :-) )

Szóval három éve vagyunk házasok. Azóta próbálkozunk, vagyis még ezt sem mondanám. Inkább csak nem védekezünk. Közben sok meló, ház átalakítás, felújítás, anyagi megerősödés. Ez idő alatt is örültünk volna a babónak, de nem alakult ki az aggódás a hiánya miatt. Ma volt az első alkalom, hogy két napot késett, teszteltem, negatív lett és kiakadtam, elsírtam magam. Azt hiszem már nagyon vágyunk rá...

Mi két hete kezdtünk egy kivizsgálásba, voltam hormon-profilon és koponyaröntgenen, a férjem jövő héten indul útnak :-)

Figyelni sem rég kezdtem el magam, csak kb 3 hónapja, és két hete mérem a hőmet. Jövőhéten ismét megyek a dokihoz, még nem tudom mi lesz a következő lépés...

-egy szó mint száz, átérzem a helyzeted, és nagyon szorítok...

Ha van kedved, szívesen beszélgetnék még veled a témáról...

2010. máj. 27. 20:21
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólást

Kísértetiesen hasonlít az esetetek a miénkre :) Nagyon szorítok ne legyen olyan probléma nálatok amit nem lehet orvosolni vagy egyáltalán ne legyen. Azért ha belegondolok inkább választottam volna valamiféle problémát amit lehet kezelni és legalább tudom eddig azért nem jött a baba. De így ,hogy nincs akadály és mégsem sikerül ez azért elég kétségbeejtő . De nem mintha irigyelném azokat akiknél van valami gát esetleg nem is egy és ezért húzódik el az egész. Szóval nehéz ilyenkor okosat mondani. Ha van baj,az sem jó, ha nincs az sem . Én is szivesen írok még :)

2010. máj. 27. 23:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Tegnapi 20.21-es vagyok. Igaz. Nehéz ebben okosan gondolkodni. Én néha tök pozitívan állok az egészhez, úgy gondolom nincs semmi baj, csak még várat magára a dolog. A következő nap pedig elkeseredek, vagy amikor látom a barátaim gyönyörű babáit.... Irigy és szomorú vagyok... Mármint nem azt szeretném, hogy nekik ne legyen, hanem nagyon szeretném, hogy nekünk is összejöjjön...

Egyébként pontos szokott lenni a menzeszem, de most 26-ra vártam és még nem jött meg. Tegnapi tesztem - volt, jó lenne ha megjönne (hogy ne bizakodjak feleslegesen), vagy még jobb lenne ha nem jönne meg... :-)

Mindenesetre jövőhéten megyek a nődokimhoz, és várom a következő lépést, hogy hová irányít tovább...

2010. máj. 28. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!