Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek manapság több pár...

Szerintetek manapság több pár küzd meddőséggel, mint korábban?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, anyáink, nagyanyáink korában nem volt ekkora gond a teherbeesés, mint manapság. Ritkaság volt, ha egy pár gyermektelen maradt, vagy évekig küszködött a babért. Szerintetek tényelegesen ugrásszerű csökkenés következett be a termékenységben, vagy csak azért tűnik így, mert az internet által nyíltabbá vált a probléma felvetése?

25 éves vagyok, én is küzdök vérzésproblémával, már előre félek, hogy mi lesz, ha majd hamarosan babát akarunk a párommal.

2010. máj. 27. 10:05
 1/7 anonim ***** válasza:
lehet mindkettő. de tény, hogy a szakértők azt mondják, növekedett a meddők száma :( hát , nem jó hír. kicsit én is aggódom 25l
2010. máj. 27. 10:07
 2/7 anonim ***** válasza:
A statisztikák szerint igen és egyre nő a meddő párok száma... :((( [link]
2010. máj. 27. 10:14
 3/7 anonim ***** válasza:

26 vagyok. totálisan meddő. sem a hormonjaim nem jók és anatómiailag sem vagyok képes teherbe esni. azért van esélyem lombikkal, de azért ez durva szerintem.

régen nem volt ilyen. a sok stressz, a sok szemét amit megeszünk, a gyógyszerek stb. régen szerintem ilyen gyógynövényekkel kikúrálták magukat ha volt is gond, mert biztosan volt, csak tudták mihez nyúljanak a természetből. ma meg.... hagyjuk!

ha úgy érzitek probléma van nálatok, akkor mielőbb keressetek fel orvost, hátha tényleg gond van és olyan aminek "helyrehozatala" esetleg évekbe tellhet.

2010. máj. 27. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:

ÉN SOHA NEM GONDOLTAM VOLNA, H ENNYI PÁR KÜZD AZÉRT, H GYERMEKE LEHESSEN.AMÍG NEM JÁRTAM ERRE AZ OLDLRA AZT GONDOLTAM, H KB 5000 PÁRBÓL MAX.2-3 VAN ILYEN.DE MOST ÚGY LÁTOM, H SAJNOS TÖBBEN LEHETNEK.NEKEM NINCSNEK ILYEN FAJTA GONDJAIM, DE NAGYON SAJNÁLOM AZT AKINEK VAN, ÉS A KITARTÁSUKÉRT NAGYON TISZTELEM ŐKET!!

SZTEM HA NAGY BAJOD NINCS AKKOR NEM ÉRDEMES ARRA GONDOLNOD, H NEKED NEM FOG SIKERÜLNI, ÉPP EZÉRT CSAK POZITÍVAN PROBÁLJ MAJD A BABA VÁLLALÁSRA GONDOLNI!!

2010. máj. 27. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a mai világ nem kedvez a babavállalásnak. Egyrészt kitolódott az az idő, amikor a párok gyereket vállalnának (több oka van, pl. tanulás, egzisztencia megteremtése, sokaknál az "éljük ki előbb magunkat, utazzunk, stb."), nagyanyáink idejében azért ezek nem így mentek. Akkoriban az volt a természetes, hogy a fiatal lányt feleségül vették és hát valljuk be, teherbeesésre jóval nagyobb az esély 18 évesen, mint 35... A másik, hogy rohanás van, stressz, rengeteg káros dolog vesz körül minket, "szemetet" eszünk, legalábbis nagyanyáink otthon megtermelt ételeihez képest, nem ismerjük a természetes szereket, amiket régen ismertek, teljesen felborult az életvitelünk, stb. Sajnos ez a sok minden együtt nem vezethet jóra.
2010. máj. 27. 10:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves Lányok!

Kösznöm mindenkinek, minenkivel egyetértek! Olyan fura belegondolni, hogy anyáink az én koromban már réges-rég megszültek minket, emlékszem, hogy az osztálytárasim szülei kb. hasonló korúak voltak, a húszas évik elején már simán megvoltunk.

Szerintem ez köszönhető egyrészt a megváltozott társadalmi-gazdasái helyzetnek, a létbizonytalanságnak, a munkanélküliségnek, stb. Ezek miatt kitolódik a gyerekvállalás időpontja, ami szintén nem kedvez a gyors gyermekáldásnak, plusz a környezeti ártalmak, stressz, és így tovább...

A szüleim 20 évese koruk körül házasodtak, pályakezdőként (!) tudtak vállani lakáshitelt, kocsirészletet, mellette nyaraltak, moziba, étterembe, cukrtászdába jártak, még félretenni is tudtak, nem kellett félni, hogy szülés után a nőnek nem lesz hova visszamenni dolgozni, stb... Azt hiszem, a mi generációnk sok vonatkozásban nagyon megszívta... :(((((((

2010. máj. 27. 11:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Itt vagyok én 26 évesen. Időben kezdtünk próbálkozni (2 éve) és semmi. A kajákkal elfogyasztott sok méreg és a stressz lehet az oka. Kimutatható eltérésem nincs, foggátlót sose szedtem, fertőzésem sose volt és a 4. lombik se sikerült. Mindenképpen több manapság az ilyesféle probléma. Akárhányszor megyek a meddőségibe, mindig dugig van a váró.
2010. máj. 27. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!