Szerintetek manapság több pár küzd meddőséggel, mint korábban?
Úgy érzem, anyáink, nagyanyáink korában nem volt ekkora gond a teherbeesés, mint manapság. Ritkaság volt, ha egy pár gyermektelen maradt, vagy évekig küszködött a babért. Szerintetek tényelegesen ugrásszerű csökkenés következett be a termékenységben, vagy csak azért tűnik így, mert az internet által nyíltabbá vált a probléma felvetése?
25 éves vagyok, én is küzdök vérzésproblémával, már előre félek, hogy mi lesz, ha majd hamarosan babát akarunk a párommal.
26 vagyok. totálisan meddő. sem a hormonjaim nem jók és anatómiailag sem vagyok képes teherbe esni. azért van esélyem lombikkal, de azért ez durva szerintem.
régen nem volt ilyen. a sok stressz, a sok szemét amit megeszünk, a gyógyszerek stb. régen szerintem ilyen gyógynövényekkel kikúrálták magukat ha volt is gond, mert biztosan volt, csak tudták mihez nyúljanak a természetből. ma meg.... hagyjuk!
ha úgy érzitek probléma van nálatok, akkor mielőbb keressetek fel orvost, hátha tényleg gond van és olyan aminek "helyrehozatala" esetleg évekbe tellhet.
ÉN SOHA NEM GONDOLTAM VOLNA, H ENNYI PÁR KÜZD AZÉRT, H GYERMEKE LEHESSEN.AMÍG NEM JÁRTAM ERRE AZ OLDLRA AZT GONDOLTAM, H KB 5000 PÁRBÓL MAX.2-3 VAN ILYEN.DE MOST ÚGY LÁTOM, H SAJNOS TÖBBEN LEHETNEK.NEKEM NINCSNEK ILYEN FAJTA GONDJAIM, DE NAGYON SAJNÁLOM AZT AKINEK VAN, ÉS A KITARTÁSUKÉRT NAGYON TISZTELEM ŐKET!!
SZTEM HA NAGY BAJOD NINCS AKKOR NEM ÉRDEMES ARRA GONDOLNOD, H NEKED NEM FOG SIKERÜLNI, ÉPP EZÉRT CSAK POZITÍVAN PROBÁLJ MAJD A BABA VÁLLALÁSRA GONDOLNI!!
Kedves Lányok!
Kösznöm mindenkinek, minenkivel egyetértek! Olyan fura belegondolni, hogy anyáink az én koromban már réges-rég megszültek minket, emlékszem, hogy az osztálytárasim szülei kb. hasonló korúak voltak, a húszas évik elején már simán megvoltunk.
Szerintem ez köszönhető egyrészt a megváltozott társadalmi-gazdasái helyzetnek, a létbizonytalanságnak, a munkanélküliségnek, stb. Ezek miatt kitolódik a gyerekvállalás időpontja, ami szintén nem kedvez a gyors gyermekáldásnak, plusz a környezeti ártalmak, stressz, és így tovább...
A szüleim 20 évese koruk körül házasodtak, pályakezdőként (!) tudtak vállani lakáshitelt, kocsirészletet, mellette nyaraltak, moziba, étterembe, cukrtászdába jártak, még félretenni is tudtak, nem kellett félni, hogy szülés után a nőnek nem lesz hova visszamenni dolgozni, stb... Azt hiszem, a mi generációnk sok vonatkozásban nagyon megszívta... :(((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!