Segítene nekem valaki a "Clearblue digitális terhessegi teszt" használatában?
A páromm külföldön dolgozunk, az utolsó menszesz óta terhességre utaló jeleket észleltem (hasi görcsök, szokatlan súlygyarapodás, gyomorgyengeség, puffadság, fehér váladékozás, sötétebb, duzzadt mellbimbó)
Megvettem ezt a tesztet, de nincs hozzá magyar leírás és én szeretném a lehetõ legpontosabban elvégezni.
Néhány helyen olvastam, hogy az elmaradt menszesz idején kell elvégezni, nekem addig még van másfél hetem, így is megcsinálhatom? Reggeli vizelettel mennyire lesz pontos a teszt másfél héttel a várt/nem várt menszesz elõtt?
Max akkor lehet pozitiv a teszt, ha mar az elozo ciklusban terhes letel es az utolso mensid nem mensi volt, hanem erhsseg alatti verzes. Ha erre van esely, akkor tesztelj, jobb tudni, hogy mi a helyzet.
Ha erre nincs esely, akkor vard meg a kovetkezo mensit, hogy megjon-e.
Egyebkent a hasznalata egyszeru, gyujts vieletet egy tiszta poharba/kontenerbe, lehet reggeli elso, ha fiatalabb terhessegrol van ezo, de ha elozo ciklusbol lennel terhes, akkor mar a napkozbeni is jo.
Bontsd ki a tesztet, vedd le a kupakot es 20 masodpercig tartsd a veget a vizeletbe. Tovabb ne, mert elazik. Visszarakod a kupakot rs letakod a tesztet vizszintesbe. Villog rajta ilyenkor egy homokora es elobb-utobb kiirja az eredmenyt. Terhes/nem terhes, ha terhes, akkor hetet is ir ez a fajta, de van olyan fajta digitalis is, ami pozitiv, vagy negativ jelet jelenit meg a kijelzon.
Elvileg ugy is mukodik, hogy lepisiled, folyo vizeletbe csak 5 mp-ig kell tartani ugy remlik, de en ezt a modszert nem szeretem, mert nekem macerasabb, nekem egyszerubb a gyujtott vizeletes, martogatos megoldas.
Az biztos, hogyha csak ebbol a jelenlegi ciklusbol lehetsz terhes, akkor meg negativ lesz, hiszen csak par napja lehetett az ovulacio, azt meg nem mitatja ki semmilyen teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!