Lehetek terhes?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Már vagy 9-10 hónapja szedem a fogamzásgátlómat, nem rég lett egy új kapcsolatom.Egy szemet sem hagytam ki max 1-2 órával vettem be később a megszokott időpontnál, de sose hagyom ki. Szombaton jött meg a bajom, és pénteken élvezett belém a párom. Kérdés, hogy lehetek-e terhes? Mert amióta szedem a gyógyszert nem volt párom így ezért kicsit tartok a dologtól, na meg a jövőhónapot is félve várom, hogy akkor meg fog-e jönni.2017. aug. 7. 17:21
1/7 anonim válasza:
Ha rendesen szedted akkor nagyon kicsi az esely.
2/7 anonim válasza:
Én volt, hogy feledékenységből három napot kihagytam, mégsem lettem terhes. Az esélye így nálad kb. nulla.
3/7 anonim válasza:
Igazából bármikor teherbe eshet az ember lánya. Akár menstruáció alatt is! Persze ez meg a fogamzásgátló nagyban csökkenti a "kockázatát". Na de nem ijesztgetni akarlak, csak létezik ilyen is. Bár szerintem nagyon ritka.
4/7 anonim válasza:
Szerinted kérdező, nem bántásból, de mire való a fogamzásgátló, ha nem arra, hogy ne legyél a szedése mellett terhes?:)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. Utolsó, tudod hallottam már olyat, hogy valaki terhes lett fogamzásgátló mellett is. Szóval az aggodalmam nem hiábavaló:)
2017. aug. 7. 17:50
6/7 anonim válasza:
Jogos, amit a 4-es ír. Te rendeltetésszerüen szedted. Ennyire nem bízol a tablettában? Akkor talán máshogy kellene védekezni, mert a tabit pont azért szeded, h ne legyél terhes. Van egy olyan mutató, amit pearl indexnek hívnak, ott le van irva, h mennyire hatékonyak a különböző fogamzásgátló módszerek, szerintem a,tabi csak akkor nem hat, ha valaki nem rendszeresen szedi.
7/7 anonim válasza:
"Utolsó, tudod hallottam már olyat, hogy valaki terhes lett fogamzásgátló mellett is."
Azért annak is nézz utána, hogy miként. Az esetek döntő többségében az miatt lettek mellette terhesek, mert nem tartottak be bizonyos figyelmeztetéseket, nem másért.
De amúgy nincs olyan fogamzásgátló módszer, ami száz százalékos lenne, tehát bármelyik mellett megvan az esélye. Tehát ha biztosra akarsz menni, akkor ne élj nemi életet, kerüld minden formáját és akkor tuti nem leszel terhes.
És tudod ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy valaki miért bombázza feleslegesen hormonokkal a szervezetét, ha nem bízik a hatásában? És tényleg nem bántás, csak ha nem bízol benne, akkor ne terheld feleslegesen a szervezetedet, mert annak értelme nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!