Rendszertelen menstruáció okozhatja, hogy nem estem teherbe?
Kedves Kérdező! Nagyon keveseknek sikerült rögtön az első hónapban, állítólag, ha jókor vagytok együtt (ovuláció), akkor is csak 30 százalék az esélye, hogy a kis katonák összetalálkoznak a petéddel. Szerintem ne kenődj el!
Vezesd a ciklusodat a www.ciklus.hu-n, nézd a nyákodat, hogy milyen, az sem baj, ha hőmérőzől vagy ovulációs tesztet használsz, mert úgy 1-2 hónap alatt meg tudod állapítani, van-e egyáltalán peteérésed (de miért is ne lenne).
Az én orvosom szerint akkor rendszertelen, hogyha több tíz napos csúszások vannak egy-egy mensi között. Kb 20 naptól 35 napig normálisnak mondható egy-egy ciklus a peteérés szempontjából.
Drukkolok, hogy minél hamarabb megtermékenyülj!
Második vagyok. Ha a kezdettől két hét, akkor tényleg nem jó, viszont ha a végétől, akkor talán nincs baj. De ha a nődoki szerint ez nem probléma - márpedig ha a kérdező mondta neki, hogy babát akarnak és ő tudja, hogy ilyen rövidek a ciklusai, csak mondta volna neki, hogy a baba előtt azért kell még vmi vizsgálat, nem?
Mondjuk a legeslegjobb az lenne, hogyha elmennél egy másik orvoshoz is és őt is megkérdeznéd, vinnéd magaddal az elmúlt fél éves ciklusaid feljegyzéseit. Ha ő is azt mondja, nincs gond, akkor meg irány az ágy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!