Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen gyakori a rendszertelen...

Milyen gyakori a rendszertelen menstruáció? Kinek volt ez hormonprobléma miatt?

Figyelt kérdés
Megyek hormonvizsgálatra, ha valami gond van akkor is lehet majd babánk természetes úton?
2009. máj. 28. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én most voltam hormonvizsgálaton, várom az eredményt... szerintem, ha nincs rendben minden gyógyszeres kezeléssel is helyre lehet hozni a dolgokat :) én bízok benne!
2009. máj. 28. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem egész életemben rendszertelen volt. a baba nagyon hamar összejött, 1-2 hónapon belül, ahogy elkezdtünk próbálkozni.
2009. máj. 28. 11:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Lenet, persze. nekem is rendszertelen volt, hormonvizsgálatra küldtek, kiderült, hogy PCOS-s vagyok. Gyógyszeres kezelést kaptam, +életmódváltás, több mozgás. Rendszerezte a ciklusomat és sikerült spontán teherbe esnem, egészséges babám született, problémamentes volt a várandósságom. Ha kezelik a hormonproblémád, biztos, hogy spontán is teherbe eshetsz.
2009. máj. 28. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem világ életemben rendszertelen volt. Hát még miután abbahagytam a fogigátlót...

A rendszertelen mensi 90%-ban hormonprobléma miatt van. Nagyon ritkán fejlődési rendellenesség, vagy ismeretlen eredetű.

A hormongondot már tudják orvosolni, ez a jó hír. Bármilyen hormont lejjebb vagy feljebb tudnak vinni, ahogy annak lennie kell. De mivel a hormonok kölcsönhatásban vannak egymással, és kémiailag is nagyon hasonlítanak, ezért ha egy hormonnál gond van, lehetséges, hogy ez többre is kihat!

Nekem sokszor nézték már a hormonokat, mindig minden OK volt, nem tudták megmondani, miért menstruálok akkor 3 havonta... Aztán a babatervezés küszöbén találtam egy dokit, aki vagy 20 hormont nézetett meg, köztük a pajzsmirigyhormont is. Kiderült, hogy alulműködő pm-gyel születtem, ezért rendszertelen a mensim. Ha jó orvoshoz mész, akár egy tűszúrással meg lehet találni az okot, ezt kell, hogy mondjam.

A hormonok helyretétele után természetesen lehet természetes úton babád! Ilyen szempontból a hormonprobléma a legegyszerűbb, ezt gyakran a mezei nődoki ki tudja kezelni, meddőségi központot nem igényel. Persze hangsúlyozom, JÓ dokit keress!

2009. máj. 28. 11:33
 5/7 anonim ***** válasza:

4. vagyok. Nekem is sikerült a baba, csak a pajzsmirigyet akkor még nem kezelték, így csak a 9. hétig volt velünk. :(

De fel a fejjel, látod, sokaknak sikerült hébe-hóba mensivel is!!

2009. máj. 28. 11:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm csajok!! Ez bíztató.

7 éve azért kellett elkezdenem a fog.gátlót, mert rendszertelen volt a menst.m. Nem is értem, hogy miért nem csináltak hormonvizsgálatot???!

Na most remélem kiderül melyik hormonom a mummus:)

Egyébként le is váltom a dokim.

Most is úgy derült ki ez az egész, hogy nem jött meg. Megvizsgált egy másik doki ultrahanggal és talált a bal petefészkemben sok kis tüszőt, a jobb pf.-ben meg egy 5 cm.-et.Nem akarnak kidurranni v.mi miatt. Szóval erről ennyit. A másik doki (akit ott hagyok) csak az ujjával vizsgált meg és azt mondta,h.nincs semmi.Meg sem nézett hüvelyi ultrahanggal!

2009. máj. 28. 12:26
 7/7 anonim ***** válasza:

A sok kis tüsző PCOS-re utal, keress rá, de előre ne állíts fel magadnak azért diagnózist! :)

Peteérés van, csak nem repednek meg. Ennek lehet oka a pajszmirigy, emelkedett stresszhormon, vagy prolaktinszint, vagy inzulinrezisztencia. Ilyet is kérj! Mindegyik kezelhető!! :) Fel a fejjel!

2009. máj. 28. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!