Milyen gyakori a rendszertelen menstruáció? Kinek volt ez hormonprobléma miatt?
Nekem világ életemben rendszertelen volt. Hát még miután abbahagytam a fogigátlót...
A rendszertelen mensi 90%-ban hormonprobléma miatt van. Nagyon ritkán fejlődési rendellenesség, vagy ismeretlen eredetű.
A hormongondot már tudják orvosolni, ez a jó hír. Bármilyen hormont lejjebb vagy feljebb tudnak vinni, ahogy annak lennie kell. De mivel a hormonok kölcsönhatásban vannak egymással, és kémiailag is nagyon hasonlítanak, ezért ha egy hormonnál gond van, lehetséges, hogy ez többre is kihat!
Nekem sokszor nézték már a hormonokat, mindig minden OK volt, nem tudták megmondani, miért menstruálok akkor 3 havonta... Aztán a babatervezés küszöbén találtam egy dokit, aki vagy 20 hormont nézetett meg, köztük a pajzsmirigyhormont is. Kiderült, hogy alulműködő pm-gyel születtem, ezért rendszertelen a mensim. Ha jó orvoshoz mész, akár egy tűszúrással meg lehet találni az okot, ezt kell, hogy mondjam.
A hormonok helyretétele után természetesen lehet természetes úton babád! Ilyen szempontból a hormonprobléma a legegyszerűbb, ezt gyakran a mezei nődoki ki tudja kezelni, meddőségi központot nem igényel. Persze hangsúlyozom, JÓ dokit keress!
4. vagyok. Nekem is sikerült a baba, csak a pajzsmirigyet akkor még nem kezelték, így csak a 9. hétig volt velünk. :(
De fel a fejjel, látod, sokaknak sikerült hébe-hóba mensivel is!!
Köszönöm csajok!! Ez bíztató.
7 éve azért kellett elkezdenem a fog.gátlót, mert rendszertelen volt a menst.m. Nem is értem, hogy miért nem csináltak hormonvizsgálatot???!
Na most remélem kiderül melyik hormonom a mummus:)
Egyébként le is váltom a dokim.
Most is úgy derült ki ez az egész, hogy nem jött meg. Megvizsgált egy másik doki ultrahanggal és talált a bal petefészkemben sok kis tüszőt, a jobb pf.-ben meg egy 5 cm.-et.Nem akarnak kidurranni v.mi miatt. Szóval erről ennyit. A másik doki (akit ott hagyok) csak az ujjával vizsgált meg és azt mondta,h.nincs semmi.Meg sem nézett hüvelyi ultrahanggal!
A sok kis tüsző PCOS-re utal, keress rá, de előre ne állíts fel magadnak azért diagnózist! :)
Peteérés van, csak nem repednek meg. Ennek lehet oka a pajszmirigy, emelkedett stresszhormon, vagy prolaktinszint, vagy inzulinrezisztencia. Ilyet is kérj! Mindegyik kezelhető!! :) Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!