Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Túl nagy tüsző van, hogy nem...

Túl nagy tüsző van, hogy nem reped meg 2 tüszőrepesztő injekciótól sem? Lesz így inszem?

Figyelt kérdés

már vasárnap meg kellett volna lennie az inszemnek, mert pénteken kaptam már egy tüszőrepesztőt. vasárnap azonban nem hogy nem repedt meg, de plusz egy tüsző elkezdett nőni. Akkor is kaptam szurit. hétfőn, vagyis tegnap sem repedt még meg, és 3 tüszőt látott a doki UH-gal: egy 17 mm-es, egy 27 mm-es és egy 37(!) mm-es tüszöt.

Ma kell visszamennünk, de nagyon félek, hogy ezek már túl nagyok. Nem mondott semmi olyat, hogy nem lesz esélyes ez az inszem, de félek.

Clostit szedtem egyébként, gondolom amiatt nőtt meg ekkorára.

2 tüszőrepesztő már csak megrepeszti ugye?

Nagyon aggódom...

2017. júl. 11. 09:00
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

ebben a ciklusban nem volt vérvétel, előtte volt már kismilliószor, mindig jó volt minden.

De most mégis, menni kellett volta 2 naponta vért nézetni, vagy hogy gondoltad ezt?

Meddőségibe járunk, gondolom nem hülyék...és nézettek volna hormonsort ha szükségét látják. Minden hónapban minden eredményem jó, és már a 6. hónap, hogy naponta, kétnaponta járok UH-ra, inszem előtt volt minden kivizsgálás.

Nincs se ir se pco, se pajzsmirigy eltérés, voltam endodokinál is, aki szintén jónak látott mindent.

Closti okozhat ilyet gondolom, hogy túl nagyra nőtt a tüsző.

Most egyébként eleve nagyon hamar indult útnak, 5. ciklusnapon már 14 mm-es volt. Szóval gondolom a gyógyszerre reagáltam így.

Csak félek, hogy emiatt nem lesz inszem, pedig ott van még az a 2 másik tüsző is.

2017. júl. 11. 11:55
 12/25 A kérdező kommentje:

Napi 2-t kellett szednem 5 napig.

Nálunk pozi a pct teszt, vagyik a méhnyákom megöli a spermát, emiatt inszemezünk. Más gond nincs.

2017. júl. 11. 11:56
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Két naponta nem kell vérvétel, de nálunk ha valami furcsát látnak, akkor küldenek. Nálam pl e csinált semmit a closti, ezért küldtek egyszerre vérvételre. Egy óra múlva volt eredmény és az alapján írták az ujabb gyógyszert. Amíg vártam, beszélgettem egy lánnyal, őt azért küldték vérvételre, mert túl nagy lett a tüsző. Mondjuk nem értem azt sem, ha minden oké, akkor miért ilyen nagy adaggal kezdte a doki a stimulaciot.
2017. júl. 11. 12:03
 14/25 A kérdező kommentje:

azért ennyit írt fel, mert inszeminációzunk....

tegnap este látta, hogy nem repedt meg még a tüsző és tovább nőtt. Ma kell visszamennem.

Nem hinném, hogy a vérvétel bármit is tudna segíteni, mert nincsenek hormongondjaim, 2 éven át vizsgálgattak jobbra balra, és minden jó volt, a 3. napi és 21. napi is mindig. felváltva a jobb és bal petefészkemben nő domináns tüsző, meg is repedt eddig.

Oké, hogy valakit elküldenek vérvételre, de gondolom amaitt, hogy nem-e pcos, mert van, aki még hamarabb kap clostit, mielőtt a pcos-t kizárnák. De nálam ezer 100%, hogy nincs se ir, se pcos, és egyéb hormoneltérés sincs. Gondolom a closti összezavarta kicsit a dolgokat. Amit lehet igazolna a vérvétel, de azt meg így is tudom, meg gondolom a doki is emiatt nem küldött vérvételre. MineK, hogy lássa, hogy nem olyan értékeim vannak, mint closti előtt? Gondolom, ha nem lesz closti, akkor a hormonok is visszaállnak. Legalábbis nagyon remélem.

2017. júl. 11. 12:11
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Inszeminációhoz is elég a mérsékelt stimulacio, nem kell ágyúval verébre lőni. Hormon vizsgálattal lehet a gyogyzser hatását is nézni, hogy mennyire stimulálja az agyalapi mirigyet, mert ugye a nem mindegy. Én nem kötözködésből írtam, nem kell megsértődni. Kérdeztél, mi segíteni próbálunk. Látod, azt se tudtad, hogy tüsző nem egyenlő petesejt.

De miért nem kérdezted a dokit, hogy mit gondol miért ilyen nagyok a tuszok, várható-e hétfőn inszemináció. Mi az ilyen kérdéseket mindig átbeszéljük az orvossal, hogy ne legyen az emberben kétely. Már csak azért sem mindegy, hogy mikor várható az inszem, mert a férjednek ugye kell 3-5 nap önmegtartóztatás. A túl kevés és a túl sok se jó.

2017. júl. 11. 12:20
 16/25 A kérdező kommentje:

bocsi, de ma, azaz kedden megyünk vissza, nem egy hét múlva hétfőn, akkora már jóval túl lennék az ovun. nyilván őt is megkérdeztem, ő azt mondta, ma menjünk korábban, mert valószínúleg mára már megrepednek és lesz inszem.

egyébként továbbra is az a kérdésem, hogy van-e itt valaki, aki így reagált még a clostira, és mi lett vele..

nem pcos, mert azt tudom, hogy nekik tök más a helyzet.

illetve továbbra is félek, hogy hiába kaptam 2 db tüszőrepesztőt is, nem reped meg. Volt már valaki így, hogy a szuri sem repesztette meg?

2017. júl. 11. 12:26
 17/25 A kérdező kommentje:

86 %-os, tudom, hogy csak segíteni akarsz, kicsit feszült vagyok, elnézést. Annyira örültem, hogy végre lesz több tüszőm is, mert előző clostis hónapban is csak 1 lett. Most van 3, csak nem tudom, hogy használhatóak-e még, ha megrepednek :( Vagy egyáltalán megrepednek-e.

Minden ciklus egy kínkeserves várakozás, és ha ez elúszik, akkor még keservesebb lesz a következő esélyre várni. De elnézést, ha kicsit ingerlékenyen reagáltam erre a vérvételes dologra, csak valóban nem hinném, hogy releváns információt adna.

2017. júl. 11. 12:32
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen. Vettek tőlem vért és valamelyik hormon alapján azt mondták, hogy nincs petesejt, csak folyadék van a tüszőben. Nem kaptam repesztőt sem, mert felesleges, azt mondták. 22 mm a hatar, afelett már ciszta. Vissza kellett mennem két hét múlva, még mindig megvolt. Aztán menszesz után is mennem kellett uh-ra, akkor már kisebb volt. Egy ciklust ki kellett hagynom. És a következőben kevesebb clostit kaptam. Akkor jó lett a mérete, de az inszem akkor sem sikerült.

Egy barátnőmnek is túl nagy lett a tüszője, egy hét eltéréssel. Ő másik intézetbe jár, vért nem vettek tőle, egyszerűen lefújták azt a hónapot. Neki is várnia kellett, amíg felszívódott a ciszta.

Győri és tapolcai tapasztalatok ezek.

2017. júl. 11. 12:46
 19/25 A kérdező kommentje:

Jaj, már nagyon várom, hogy mehesssek végre a dokihoz, hogy mit mond. még a 17 mm-es tüszőben reménykedek, hátha amiatt mégis lehet inszem.

abban biztos vagyok, hogy ezután nem akarok clostit, vagy tényleg csak kevesebbet.

2017. júl. 11. 12:52
 20/25 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, mi volt. Remélem jó híreket kapsz.
2017. júl. 11. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!