Ha jogi útra kerül a terhesség, minden adatot köteles vagyok megadni?
ha majd vala gyerektartást akarsz, akkor ha a gyermek megszületett apát be kell jegyezni a születési anyakönyvbe. E nélkül nincs tartás. A születés után az apa is követelheti az akaratod ellenére az apaság bírósági megállapítását.
Ha már jogilag is ő az apa, joga lesz a kapcsolattartáshoz és joga lesz a gyermekkel kapcsolatos bizonyos kérdésekben dönteni, te pedig köteles leszel megosztani bizonyos információkat a gyerekkel kapcsolatban (pl tanulmányai, egészsége stb.)
Kutyát nem érdekli, hogy esel teherbe. Akár direkt is teherbe eshettél, az se érdekel senkit. A gyerek biológiai apjának akkor is gyerektartást kell fizetnie.
Bírósági ügy nem lesz a terhességből, az apát meg a rokonait ki fogják röhögni.
Az orvosi titoktartás vonatkozik erre is, illetve senkinek nincs betekintése az egészségügyi papírjaidba.
Nyugodtan zavard el a társaságot a búsba.
A te orvosi papírjaidhoz, senkinek semmi köze. Ha a gyerek megszületik akkor jön csak képbe apuka (addig ugyebár nem az apja)
Szülés után meg kell határozni ki az apa, utána gyermekelhelyezés és ettől függően gyyerektartás.
Hát halljátok, egyre többször érzem, hogy be kéne vezetni, hogy ha anyuka ennyire apuka óhaja ellen van, akkor vagy ne kapjon gyt-t, vagy kevesebbet. Pedig igen, jogos, az apa is felelős a gyerekért, de ilyen kérdések kiakasztanak.
Bulizik, csajozik? D.ni jó volt? A pénze jó lesz?
Valamilyen szinten megértem amit a 7es ír, hisz ha a férfi nem akarja akkor jogos lenne hogy ne kelljen fizetnie, viszont ezt nagyon sokan kijátszanák tehát megoldhatatlan lenne egy ilyen törvény. Meg ott van a másik oldala is hogy két ember kell hozzá.
Nekem egyébként úgy jött le hogy ebben az esetben a férfi érdeklődik a gyerek után (látni akarja a papírokat) nem tartom kizártnak hogy mivel a kérdező szerint hatalmas probléma hogy egy már szingli férfi "bulizik és csajozik" hogy a kérdező nem akarja hogy köze legyen a gyerekhez mert mérges rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!