Ha csak a beágyazódás körüli napok biztosak akkor hogy számoljam a terhességet? Mikor mehetek orvoshoz legkorábban, úgy hogy látszódjon is?
Ha már pozitív lett a teszted, két hét múlva biztos látszódni fog (már a legérzékenyebb és legkorábban végzett teszt utáni egy hét múlva is látszódna) és akkor a méretekből is ki lehet következtetni. De ha a beágyazódás szerinted biztos és nagyon nem középidőben fogant, akkor az onnantól eltelt időhöz adj hozzá kb. másfél hetet és nagyjából annyi idős lehet a terhességed (ha kizártnak tartod, hogy az előző ciklusban fogant). Akárhogy is, az ultrahangon mért értékekből majd lehet még pontosítani, de napra pontosan úgysem tudnak semmit megjósolni tervezett baba esetén sem (sem előre, sem visszafelé).
Nem tudom, meg akarod-e a tartani..., ha sajnos nem akkor inkább ne várd meg a két hetet. Ha viszont "örülünk" :), akkor vagy el lehet menni legkorábban már az 5. héten dokihoz, annyit meg fog tudni állapítani, hogy terhes vagy, hol tapadt, hány és kizárja az esetleges méhen kívüliséget és esetleg ad pár jótanácsot. (Illetve ez még akkor lehet fontos, ha tudod, hogy bármi gyógyszert kell szedned vagy pont nem.) Vagy takarékosabban vársz a 7. hét végéig és akkor már látszani fog, hogy dobog a szíve és adhat róla papírt, hogy "élő magzat", amivel tovább mehetsz a védőnőhöz.
Az én dokim azt mondta, hogy a pozitív terhességi teszt után másfél-két héttel menjek legkorábban, mert akkor már látszik a petezsák, a szikhólyag, meg lehet állapítani a terhességet.
De ha vérzést tapasztalsz és nagyon erős görcsöket, szerintem ne várd meg a dokidat, menj el a legközelebbi ügyeletre és nézesd meg magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!