Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen vizsgálatokra érdemes...

Milyen vizsgálatokra érdemes elmenni, mielőtt belevágunk?

Figyelt kérdés

Általános szűrővizsgálatokra gondolok. Kb. 2 hónap és belevágunk a lombik-programba. Mi az amit érdemes megnézetni előtte:

fogorvos, tüdőszűrő, teljes laborvizsgálat, rákszűrés? Rákszűrést kell/érdemes teherbeesés előtt csinálni, vagy terhesség elején mindenképp csinálnak?

2010. máj. 20. 12:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha lombik program kell, akkor itt hiába kérdezed.

Ha eleve nem vagytok teljesen egészségesek, akkor orvostól kellene tanácsot kérni. Azt sem tudjuk, hogy mi bajotok van!

Nekem csak becsusszant a gyerek, nem tettem sokat érte, hogy legyen, nem volt eltervezve.

2010. máj. 20. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Minket a meddőségiben kivizsgáltak tetőtől talpig, hormonvizsgálatok, spermavizsgálatok, uh, rákszűrés 1 éven belüli jó, átjárhatósági volt nekem, kenet vizsgálat (baktérium, gomba), vérből az összes fertőző betegség vizsgálata (pl. hepatitis, HIV, stb.). Nekünk inszem volt, lombik előtt csinálnak még EKG-t is, azt hiszem (az altatás miatt).

Kedves első, ha te nem tudsz válaszolni, mert neked csak "becsúszott a gyerek", az még nem azt jelenti, hogy hiába kérdezi a kérdező, mert más esetleg van hasonló helyzetben,mint ő... na mindegy, de ha nem tudod a választ, minek írsz neki?

2010. máj. 20. 13:11
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

lehet nem jól fogalmaztam.... a lombikkal kapcsolatos vizsgálatokat megbeszéltem a dokimmal, az nem kérdés, csak a terhességre szeretnék "felkészülni". általános kivizsgálásokat szeretnék megcsinálni, mert pár éve nem törődtem ilyesmivel. a fent felsoroltakon kívül van még vmilyen vizsgálat, amit érdemes terhesség előtt megcsináltatni? a lombik ilyen téren nem is lényeges...

2010. máj. 20. 14:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja, így más a helyzet. Sztem a fogorvos jó ötlet, meg a tüdőszűrő is, mégiscsak jobb ilyenkor elmenni és rendbetenni a dolgokat, mint majd pocakosan! Esetleg oltás, ha szoktad magad oltatni pl. kullancs fertőzés ellen. Mert ha jól tudom, terhesen nem oltanak. Egy kalappal a lombikhoz! :)
2010. máj. 20. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!