Árthat az utrogestan? Több korai vetélésem volt.
A progeszteron az, amitől konkrétan fejlődni tud a terhesség. Azért kapod, hogy ne lökődjön le korábban a nyálkahártyád, mint ahogy be tud ágyazódni rendesen a baba. És utána is, segít megtartani.
Most ez kb olyan kérdés volt, hogy megbetegedhetek-e, ha oxigént lélegzem be... :)
Lombiknál-inszeminációnál a megtermékenyülés/megtermékenyítés napjától kell használni. Ha nem sikerül a terhesség, akkor abba kell hagyni, ha sikerül használni tovább a 12. hétig.
Nem vagyok orvos, de ha ártana, nem adnák egy csupán feltételezett terhességnél.
A kockázatokat és mellékhatásokat elolvashatod a betegtájékoztatóban, sajnos minden gyógyszernél van ilyen.
De... ha szeded a progit és abbahagyod, azzal azonnali vetélést váltasz ki, mert ha van mesterséges progipótlás, a szervezet érzni, hogy van elég és nem termel. A terhesség megtartásához pedig szükséges. Szóval ne hagyd abba, ne hagyd ki, esetleg próbáld felhívni az orvosodat.
Köszönöm a válaszokat! Bocsánatot kérek, nem írtam le pontosan hogy értettem hogy árthat. Arra gondoltam, hogy a mesterséges progeszteron megöli a természetes progeszteron termelődést, és ha nem megfelelő mennyiségben viszem be, akkor ártalmas lehet-e.
Este elkezdtem, reggelre 3 tizedet emelkedett az ébredési hőmérsékletem, és a tegnapi haloványka tesztem után ma szép, közepes erősségű csík lett a tesztemen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!