Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A rendes szules jobb, vagy a...

A rendes szules jobb, vagy a csaszar?

Figyelt kérdés

2017. jún. 1. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem, nincs jobb vagy rosszabb. Nyilván a rendes a természetes, de ha a baba vagy mama egészsége megköveteli, akkor a császár a jobb.

Egyik előtte/közben fáj jobban, a másik utána.

Én nagyon szerettem volna megszülni a fiamat, de sajnos az utolsó pillanatban (már éppen csak a tolófájások maradtak ki) vittek császározni, így volt részem mindkettő fájdalmaiban. Ha nagyon állást kellene foglalni, akkor a természetes szülést választanám.

2017. jún. 1. 10:07
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Mindenképp a természetes szülés a jobb, gátmetszés nélkül, itt már szülés után ugyanúgy sétáltam mint előtte.

Volt gátmetszéses szülésben is részem, de az nagyon rossz.

Császárról nem tudok nyilatkozni, de a szobatársaimnak láttam nem túl kellemes, se a járás se a fekvés.

A lényegen egyik sem változtat, a legjobb rész amikor a babád a kezedben tartod.

Teljesen mindegy hogy szülöd meg,a fájdalmat megéri.

2017. jún. 1. 10:21
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Egyik sem jobb vagy rosszabb.

Mindegyiknek van előnye, hátránya.

A császár egy nagyműtét, de persze természetes szülés során is felléphet bármilyen komplikáció.

Az adott helyzet dönti el, hogy melyik jobb. És a jobb, nem azt jelenti, hogy kényelmesebb, kellemesebb, hanem, hogy célszerűbb a baba és mama egészsége érdekében.

2017. jún. 1. 10:27
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Mind a 3 gyereket természetesen szültem, tapasztalatból nem tudom a császárt. Volt olyan szobatársam aki még mindig a halálán volt amikor már kiengedték császár után és olyan is aki szinte már szaladt amikor felállították. Akik simán szültek ott is szintén volt mind a 2 verzióból.
2017. jún. 1. 10:35
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Nekem a természetes szülés volt jobb.

Nincs utána egy ronda nagy heg, egy óra múlva sétáltam, volt bőven tejem a harmadik naptól, "csak" baromira fáj. De én ebben is szerencsés vagyok, mert nagyon gyorsan meglett az első gyerek, rövid (de nagyon fájdalmas) vajúdás után.

A második volt a legnagyobb "szívás", mert hosszú vajúdás után császároztak, ott kijutott mindenből. Ráadásul kudarcnak éltem meg, hogy nem sikerült megszülni, akkor is, ha nem én tehettem róla.

A harmadik gyerek programozott császár volt, vajúdás nélkül, csak maga a műtét. Alapvetően nem tudom azt mondani, hogy fájdalommentes, mert a következő héten bőven kijutott belőle. És ugye a "szokásos" császár után: heg, lassú tejbelövellés, kevesebb tej, nehezebb mozgás, érzéketlen hasfal hónapokig, kötényhas, meg ilyen kis nyalánkságok. Tudom, hogy mindenkinek mások a tapasztalatai, másképp regenerálódik a teste, de én nem nagyon értem, miért kér valaki császárt, miből gondolja, hogy jobb lesz az úgy. Akkor inkább epidurál, hogy a vajúdást ne kelljen végigszenvedni. Ilyenem még nem volt, hátha valakinek erről is lesz tapasztalta, és leírja.

2017. jún. 1. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Engem tolófájások közben toltak a császáros műtőbe. Akkor könyörögtem az orvosnak, hogy legyen már vége, vágjon már fel. Utólag azt gondolom, jobb lett volna simán, és a másodiknál szeretnék is simán szülni.

ha mindenáron azt kell mondani, hogy melyik a jobb, akkor nyilván a természetes út a jobb, hiszen az császár egy olyan beavatkozás, amire azért van szükség, mert baj van valahol a folyamatban.

2017. jún. 1. 11:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem van ismerősöm, aki mindkettőt "kipróbálta", és azt mondta, a sokkal inkább a természetes. Gondolom, "érzésre" kérdezed. Én még előtte vagyok, részemről mindegyik rettenetes lehet.
2017. jún. 1. 12:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Engem is tolófájásokkal vittek a műtőbe.lelkileg nagyon megviselt mert álmomban sem gondoltam volna hogy nem fog sikerülni.persze a baba szivhangja kezdett csökkenni.altatás lett a vége

Négy hétig tartott a teljes felépülés,ami azt jelenti hogy már tudtam fájdalom mentesen felkelni,sétálni,cipekedni.az első egy hét migrénes fejfájással telt(csak fekve tudtam enni-inni mert amúgy hányingerem volt és elment az étvágyam).

Szeretném ha a második baba természetes úton jönne a világra :)

2017. jún. 1. 13:44
 9/11 anonim ***** válasza:

A gyermeknek:

Hüvelyi szülés előnye, hogy a szülőcsatornán áthaladva találkozik számára létfontosságú baktériumokkal, ami az emésztéshez kell. Hátránya, hogy esetleges rizikótényezők fellépésekor a születendő gyermek jobban sérül. Például köldökzsinór a nyakon, mekoniumos magzatvíz stb.

Császár: előnye, hogy a komplikációk fellépésekor a gyermek egészsége jobban megőrizhető. Hátránya a sokkhatás (nem megy végig a szülőcsatornán), illetve a korábban említett baktériumok nem kerülnek a szervezetébe.

Az anyának

Hüvelyi szülés elonye, hogy gyorsabban gyógyul. A prolaktin és az oxitocin termelésre pozitívan hat, ez az összehúzódás és a tejtermelés szempontjából fontos. Természetesen itt is lehetnek komplikációk, de ez ritka. Például méhelőesés gyakoribb a hüvelyi szülés esetén.

Császár: előnye... A szülés nem fáj. Hátránya: utána fáj és sokkal jobban, mint a természetes szülés. A seb gyógyulásánal több komplikáció léphet fel, a hormontermeles nem indul annyira könnyen. De ez nem azt jelenti, hogy egy csaszaros anya ne tudná szoptatni a gyermeket. Ezek csak az átlag számok (én magam császáros voltam, mégis már második nap teljesen jól tudtam szoptatni). A has nehezebben húzódik vissza. Ezek átlag megállapítások, nem mindenkire igazak! Kivételek mindig vannak, rám sem volt igaz mind.

2017. jún. 1. 14:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindkettőből lehet könnyű és borzalmas szülés is, lassú felépüléssel. Császárt azért ok nélkül nem csinálnak, és ha nem kell, az valakinek megnyugtató lehet. Nekem pl az, mert kiráz a hideg tőle.
2017. jún. 1. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!