Sikertelen hónaposok, mivel vigasztaljátok magatokat?
Probaltam olyan programokat csinalni amikrol tudtam, terhesen / gyerekkel mar ugysem tudok. Magyaran kielveztem az utolso gyermektelen honapokat :)
Persze olyasmikre gondolok amiket nem egesz eletedben kell szamuzni csak pici gyerek es terhesseg mellett! Pl. parommal keso ejjeli mozi, baratnokkel koktelozas, sok hazibulit tartottam, ilyesmik.
Masodik gyerkocom elott igyekeztem a fiamat minel tobb programra vinni kettesben, rengeteg helyen voltunk mertpont november-december volt, Mikulas programok, vasarok, stb.
Plusz (mivel tudtam gyed alatt ugyse lesz lehetosegem), megvettem a regota vagyott cuccokat: markasabb parfumok es gyujtemenyembe. (Igen, maniakus parfumgyujto vagyok)
Ezekkel lefoglaltam magamat :)
Es igen, most mar 25. hetben vagyok a masodikkal.
Sehogy egyszeruen nem szamoltuk nem is figyeltunk ra
Csak nem vedekeztunk es elveztuk az eletet kettesben
Mi 23 siketelen hónapon vagyunk túl.
Irigylem azokat, akik olyan miatt aggódnak, hogy 3-4 hó után sem sikerült :(
Viszont.
Amit tehetsz, az az, hogy még adsz magadnak x időt, és ha addig nem jön össze, akkor elkezditek az orvosi kivizsgálást, mert az is rengeteg idő szokott lenni.
Én 7 hónap után keztem, és még most jutottunk el az első inszeminációig.
Azzal meg ne foglalkozz, hogy jaj, rágörcsölsz, mert ha valami baj van esetleg a háttérben, akkor azt jobb tudni, mert akkor lehet csak kezelni.
De kívánom, hogy ne legyen semmi baj :)
Nekem az elején például az eléggé vígasztaló volt, hogy kiderült egy-egy probléma, és tudtam, hogy teszek a változás érdekében.
Pl. kiderült egy enyhe IR, ami szintén olyan volt, hogy 6 orvosból 4 azt mondta, hogy nincs IR, kettő meg azt, hogy minimális, szinte alig látható eltérés van, de már az is van ugye, szóval elkezdtem diétázni.
Aztán kiderült, hogy a fog. gátló totálisan elsorvasztotta a méhnyálkahártyámat, kb nem is volt, max 1-2 mm, így ha minden oké, akkor sem tud beágyazótni a baba. Erre szedtem E vitamint, így már szép 12-13 mm-re megnőtt :) Én ennek is nagyon tudok örülni, haladok legalább.
Én egyébként az első UH vizsgálatig és hormonsorig 6-7 hónapot vártam, annyi időt adtam magamnak.
Aztán másfél év elment pikk-pakk azzal, hogy rendbehozzam a méhnyálkahártyát, legyen normális ovu, és 2 év kellett ahhoz, hogy egy doki elvégeztesse a PCT tesztet, ami kimutatta, hogy antitesteket termeleg az ondó ellen, vagyis leölöm őket. Most inszemezünk, és reménykedek, mert mást nem tehetek.
Egyébként ezeket teheted így még az elején:
2naponta szex
terhesvitamin, E vitamin (ezt a férfi is szedheti, mert jobb lesz a sperma)
mozgás és egészséges táplálkozás
hány éves vagy egyébként?
5-ös vagyok.
Mi is most vettünk pre seed-et, ez állítólag erre az immunológiai problémára is hatásos.
Nálunk most úgy volt, hogy pénteken 4-kor volt az inszem, és este rádolgoztunk otthon, ekkor próbáltuk ki elsőként a pre seed-et :) Remélem én is, hogy használ, mert külföldön nagyon eredményesnek tartják, itthon alig ismeri valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!