Ti lennétek petesejt donorok pénzért?
Egy klinika külföldön ajánl 650 Eurót petesejtért.
Teljeskörűen kivizsgálnak és adnak gyógyszereket a jobb peteérésért majd egy kisebb beavatkozásban leveszik a sejteket.
Ti bevállalnátok?
Igen.
Bár kérdés, hogy melyik ország.
Én nem. Nekem ez nem fér bele az életembe.
Másrészt, nem azért mert kapzsi vagyok, de 650 euró az semmi!Egyszeri 200 000 forintért szerintem nem éri meg a macera, a hormonkezelés és a tudat, hogy lehet valahol egy gyerekem aki szembejön velem az utcán.
Mert ha 10 millát ajánlanak akkor az ember elgondolkozik, hogy hátha megéri ha ezzel megalapozza a kesőbbi vagy jelenlegi családja jövőjét. Ekkora összegért már sokkal többen jelentkeznének és lehetne sokkal szigorúbban szűrni a donorokat. Pl. 10 millát az kapjon aki csúcs szuper, okos és tehetséges és ésszel használja fel a pénzt.
De ennyi kis lóvéval csak azt érik el, hogy az megy ilyesmire aki baromira rászorul és máshogy képtelen pénzt szerezni.Szóval ez nem igazán a pozitív szelekció irányába hat. És ugyanez halmozottan igaz a spermadonorokra.
A 650 Eurót tisztán adják, mert az utazás költségeit azon kívül állják.
Ausztriában van a klinika.
Lehet, hogy a 650 Euró tényleg "nyamvadt" de itt a lényeg az, hogy valakinek önzetlenül lehet segíteni.
A pénzt igazából csak a kiesett munkanapjaid miatt adják, 4 alkalommal kell kimenni összesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!