Pár napja állapította meg a nőgyógyász, hogy babát várok, és ezzel egy időben jelentkeztem egy céghez dolgozni. Most mi lesz így velem? Felvesznek terhesen is? Elmondjam mielőtt felvenne?
Azért ez nagyon durva...
Nekem nem lenne pofám úgy kezdeni egy munkahelyen, hogy tudom, hogy terhes vagyok.
Úgy fizesse a cég a táppénzemet, járulékaimat, hogy alig dolgoztam pár napot??? Elképesztő
Szia!
Van egy csomó jó hírem.
A magyar törvények szerint nem vagy köteles elmondani, hogy terhes vagy. Mire rájön, hogy igen, kb. fél év eltelik, addig meg simán dolgozol és lesz TB-d. Akkor meg azt mondhatod, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy, te is most jöttél rá.
Én pl. egészen szülésig dolgoztam és tök egészséges lett a babám. De még ha a főnököd tök szemét is lenne és ki akarna rúgni, akkor sem tehetné meg, szintén a magyar törvények szerint. De még ha nagyon gázos is lenne a helyzet, akkor már bármikor kiírathatod magad az orvossal táppénzre a szülésig, akkor az első hónapban a fizetésed 70, a későbbiekben a szülésig a 60 százalékát kapod, úgy, hogy ezért a pénzért nem kell bejárni dolgozni, csak otthon vagy. Ez ezért elég jó. :)
Amúgy könyvelő vagyok, és így mondom, hogy pl. ha a párod többet keres, mint te, és be van jelentve, akkor papíron ő is elmehet pl. gyed extrára, és akkor a mostani fizuja dupláját kapja, ha továbbra is dolgozik.
Szóval kitartás!
"kiírathatod magad az orvossal táppénzre a szülésig, akkor az első hónapban a fizetésed 70, a későbbiekben a szülésig a 60 százalékát kapod,"
Könyvelő létedre tudhatnád hogy a táppénz csak 50% vagy 60%, és neki csak 50 ráadásul.
Plusz szerinted lehet 7 hónapos korig titkolni egy terhességet, főleg nyáron????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!