Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha szedem a fogamzasgatlot...

Ha szedem a fogamzasgatlot rendesen akkor nem eshetek teherbe? Melyik biztonsagosabb ovsuer vagy ez?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 20. 23:20
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a gyógyszer jobb, főleg ha tartós monogám kapcsolatban élsz. De figyelni kell hogy pontosan szedd, ne maradjon ki szem és ha bizonyos gyógyszert szedsz, hánysz, hasmenésed van ronthatja a hatását. 12 évig szedtem, nem lettem terhes mellette.
2017. ápr. 21. 00:26
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Pontosan, ahogy az első írja!
2017. ápr. 21. 06:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség elleni védelemként (tehát fertőzések ellen nem véd!) a hüvelygyűrűt ajánlom. Felteszed, 3 hétig bent van, aztán kiveszed. Nehezebb elfelejteni és hányás/hasmenés sem befolyásolja a hatását.

Ha esetleg zavarja a párodat, fél órára ki lehet venni következmény nélkül. Viszont hideg víz alatt ne mosd le, mert fontos az állandó testhőmérséklet!

2017. ápr. 21. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:
6%

Gyógyszer nem egészséges. Nagyon hosszú a betegtajekoztatója és oldalakon keresztül sorolja a mellékhatásokat a szőrösödéstől a látás/hallásromláson át egészen a trombózisos halálig. Nyilván senki nem tudhatja előre hogy rá milyen hatással lesz a dolog. Én például a szerencsétlenebb csoportba tartozom, és saját káromon tapasztaltam hogy nem szedhetem.

A másik hogy ismerősi körökben többen lettek terhesek fogamzásgátló szedése mellett, mivel vélhetően nem voltak tisztában azzal hogy milyen esetben kell pótolni (hányás, hasmenés) vagy milyen gyógyszerékkel nem szedhető együtt stb.

Szerintem az óvszer százszor biztonságosabb, hiszen a nemi betegségekkel szemben is védelmet nyújt és nem borítja fel a hormonháztartásod.

Ezen túl nem olyan szakadós sem, mint itt a kérdésekből tűnik. Nálunk talán egyszer fordult elő ilyen hosszú évek alatt, pedig mi azért elég szenvedélyesen csináljuk. Amúgy aki a szakadástól tart nyugodtan ránézhet aktus közben párszor a biztonság kedvéért (1 mp az egész).

2017. ápr. 21. 08:07
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

- a gygyszer nem egészséges, bárki bármit írjon - persze, sokaknak nem lesz baja tőle, de sokaknak meg igen - alapbol nem normális, hogy megszünteti a ciklust, szerintem

- pontosan kell szedni, hányás-hasmenés-más gyógyszer azonnal semlegesíti

- nemi dolgok ellen nem véd

Nekünk az óvszer az alap, mert nem szedhetek bogyót (trombózishajlam, egyéb halmozodós hülyeségek és pajzsmirgy miatt), de soha nem volt még baleset.

2017. ápr. 21. 08:37
 6/6 anonim ***** válasza:

2 évig használtunk óvszert, semmi probléma nem volt vele. Utána váltottam fogamzásgátlóra, 2 éve szedem, azzal sem volt semmi gond. Figyelni kell, hogy mi gyengülni hatását, és akkor nem leszel terhes.

20N

2017. ápr. 22. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!