Előfordul velem rendszeresen hogy sajnos elfelejtek kb 3-4 napi tabblettát bevenni a fogamzásgátlómból. Amikor pedig észrevesyem fokozatosan beszedem azokat. Elofordulhat így a teherbeesés?
Igen. Ha 3-4 napot kihagysz, pont ott teherbe eshetsz. Azokat a tabikat ne vedd már be egy nap alatt, azt nem szabad. Ha kimarad 1 nap, akkor az tényleg maradjon ki, ne vedd be másnap!
És ha nem akarsz teherbe esni, akkor rendszeresen szedd, különben 1 hónap múlva azt fogod kiírni ide: hogy terhes lettem gyógyszer mellett, most mit csináljak?
Nem bántani akarlak, de figyelj oda, ha nem akarsz még babát.
igen, lehetsz! de a feledékenységen lehet változtatni! Én is az voltam, féltem, hogy mi lesz a gyógyszerrel. Nekem a következő módszer vált be: a gyógyszert reggelente kell szednem, és mindig a telefonom és a gyűrűm mellé teszem (ezek mindig egy helyen, ugyanott vannak, a polcon, az ágy felett). Indulás előtt reggel egyszerűen képtelen vagyok elfelejteni bevenni, mert ugye rakom el a telefont, stb., az meg ott van mellette :) idestova 4 éve szedek tabit, egyszer sem maradt ki, mióta így csinálom!
Magyarán: keress egy számodra fontos tárgyat, amit minden nap használsz este v. reggel (pl telefon, fésű ...), és egyszerűen tedd a mellé. Egyébként van egy mondás: egy új szokás felvételéhez 21 nap szükséges, onnantól kezdve automatikussá válik :) ez pont egy levélnyi tabi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!