Abortusz után minden oké lenne?
Én nem készülök ilyesmire, azt előre leszögezem, más szempontból tettem fel a kérdést.
Itt többször olvastam, hogy nem tesz egy abortusz semmit, utána is lehet próbálkozni, és teljesen veszélytelen.
De nekem van közeli ismerősöm, akinek több abortusza volt (korából kifolyólag leginkább), és utána már hiába próbálkoztak, nem lehet neki gyereke. Ez ennyire egyedi eset lenne? Voltak már ilyen kérdések, és szinte egybehangzó vélemény volt, hogy nulla a kockázat.
Ez sok mindentől függ... Lehet, hogy az abortuszoktól nem lett utána gyerek ( Asherman sy.-t okozhat); de az is lehet, hogy ettől függetlenül volt más oka is: elzáródott petevezeték; ovulációs,- hormonális problémák; későn akartak már gyereket (magas anyai életkor)... stb.
Kivizsgálták, hogy mi volt az oka?
Van, amikor egyszerre több tényező is közrejátszik...
Szerencsére nem vagyok és remélem nem is leszek érintett a témában.
De mi a különbség abban az esetben, ha kiderül, h a magzat down koros és úgy abortálják?vagy ha sajnos elhal és nem indul meg spontán a vetélés?
Abortusz utáni lehetséges testi hatások
azonnal
erős fájdalom
kilyukadt méh, erős vérzés
fertőzés (a gyermek egyes részei bennmaradhatnak)
sokk, kóma, egyéb szervek sérülése, halál
később
tersességre való képtelenség
vetélés, halvaszülető magzatok
méhen kívüli terhességek, koraszülés
medencegyulladás
méh eltávolításának szüksége
megnövekedett mellrák kockázat
meddőség, halál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!