Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Honnan tudhatnám meg, hogy...

Honnan tudhatnám meg, hogy igazán akarok-e gyereket?

Figyelt kérdés

Lassan két éve sikertelenül próbálkozunk. Ez idő alatt, főleg az első évben sok-sok síráson, kiboruláson mentem keresztül. Aztán egy éve kicsit lenyugodtam, életmódváltással igyekeztem és igyekszem javítani a talált gondokon (IR+PCOS). Tavaly ősszel elkezdtük az inszemeket, végig is mentünk az 5 kötelezőn, eredmény nélkül. A másodiknál valami megtört bennem, és azóta abban sem vagyok biztos, hogy akarom-e ezt az egészet.

Talán többek közt a saját testem blokkol, mert tudja, hogy nekem nem való az anyaság. Belegondoltam, vajon azért akarok-e gyereket, mert korban itt lenne az ideje, meg társadalmi elvárás, stb. vagy tényleg vágyom rá? Rá kellett döbbennem, hogy minden korábbi kiborulásom azzal függ össze, hogy XY-nak sikerült ennyi idő alatt, meg Z ennyi idős, és már anyuka. Mintha nem az zavarna, hogy nincs babánk, hanem van valami, amiben mások teljesítenek (=van gyerekük), én meg nem. És ez idegesít. Mintha mindenki más átmenne a vizsgán, én meg örökké megbukom.

Amúgy olyan borzalmasan introvertált személyiség vagyok (személyiségtesztek tucatjai igazolták), hogy úgy érzem, képtelen lennék olyan önfeláldozásra, amivel az anyaság jár. Nekem pl. muszáj a magam kis világában elmerülnöm napi szinten akár órákra is, különben bekattanok. Na most ezt kisgyerek mellett ki tudja megoldani? :/

Most kéne lombikra jelentkeznünk, de őszintén szólva semmi kedvem hozzá. Ezek alapján tök egyértelműnek tűnik, hogy nekem nem kell gyerek, ugyanakkor nem tudom, x év múlva nem változik-e ez meg, és az akkori énem nem anyázza-e a mostanit, amiért húzta az idejét.

28N

2017. márc. 15. 18:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Olvasgass itt a teherbeesés témakörén kívül! Főleg a babás és kisgyerekes problémákat, segíthet megvilágosodni.
2017. márc. 15. 18:35
 2/18 anonim ***** válasza:
Két év nagyon sok idő, elég sok mindenen átmehettek, a lombik is ijesztő lehet, szóval gyanítom már a "csomóra is csomót kötöttél" a témában, ami nem csoda. Az írásod olvasva szerintem inkább annak jött el az ideje, hogy ne gondolkodj róla. Valahogy... Próbálj az életed egyéb részeire fókuszálni és ezt a részét add át az ösztönöknek. Kicsit úgy, mint amikor biztos csak akkor jössz rá, hogy hová tetted a kulcsot vagy hogy is volt az a dalszöveg, ha már nem ezen agyalsz. Idegesítő persze, ha telik idő, de valamikor hagyni kell az észt és az erőt is és - hited szerint - rábízni magad valami másik irányításra.
2017. márc. 15. 18:40
 3/18 A kérdező kommentje:
A másra koncentrálás abszolút megvan az utóbbi időben, és annak örülök is, hogy visszatértem pár olyan hobbimhoz, amivel régen nem foglalkoztam. Csak idegesít, hogy ennyire nem tudom, mit akarok, miközben mindenki, aki tud a próbálkozásunkról, meg van győződve, hogy minden vágyam az anyaság.
2017. márc. 15. 18:53
 4/18 anonim ***** válasza:
73%
Most ezt nem elkeserítésképp írom, de két kisgyerekem van, pedig én is megőrülök, ha nem lehetek magamban napi pár órát. Ezen kívül a családom szerint hipochonder is vagyok, karrierista művészlélek, és bár nagyon empatikus, önfeláldozónak egyáltalán nem mondanám magam. Szóval sokszor vonom kétségbe a szuperanyaságom, de magamhoz képest hozzánőttem úgy-ahogy a feladathoz, amibe leginkább a szerelem és a kíváncsiság hajszolt (jó indok:), legalábbis elsőre (a másodiknál már úgy éreztem ebből akarok még többet), és már nem cserélnék senkivel. Szóval az anyák is sokfélék lehetnek, nincs konkrét kritérium.
2017. márc. 15. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Van valami konkret orvosi javaslat a lombikra? Ugy ertem, hogy bizonyitottan anelkul nem tudnal teherbe esni, vagy csak azert kell, mert ez most a kovetkezo lepes?

Nekem ugy tunik ebbe az egesz torturaba faradtal bele, de ha spontan osszejonne a baba, valoszinuleg orulnel neki.

En kihagynam azt a lombikot a helyedben.

2017. márc. 15. 20:22
 6/18 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem még van időd, nem kell feltétlenül most dönteni, ha úgy érzed, nem tudsz. Engedd el a baba-témát, még ha nehéz is, érezd jól magad! Azt gondolom, meg kell érni az anyaságra, nálam 37 éves koromban érkezett el a pillanat. Nem mondom, hogy várjon mindenki eddig, de eddig engem nem kötött le egy csecsemő. Nyaralni szerettem, bulizni meg karriert építeni, 30 éves koromig különböző férfiakkal múlatni az időt, borozgatni, sportolni. Most viszont teljes erőbedobással és odaadással a kisfiam anyukája vagyok, mackónadrágban játszom vele a földön és állatira élvezem és asszem jó anyja vagyok.
2017. márc. 15. 20:33
 7/18 A kérdező kommentje:

"Van valami konkret orvosi javaslat a lombikra? Ugy ertem, hogy bizonyitottan anelkul nem tudnal teherbe esni, vagy csak azert kell, mert ez most a kovetkezo lepes?

Nekem ugy tunik ebbe az egesz torturaba faradtal bele, de ha spontan osszejonne a baba, valoszinuleg orulnel neki.

En kihagynam azt a lombikot a helyedben."

Csak annyi, hogy sem inszemmel, sem spontán nem jön a baba, a férjemnek meg alacsony a spermaszáma.

Igen, belefáradtam a tortúrába, de ugyanakkor szemernyi esélyét nem látom a spontán sikernek, így úgy érzem, ha nem lépünk tovább lombikra, akkor kvázi feladtuk hivatalosan is. (A lombiktól sem várok mást, mint több százezer forintnyi kidobott pénzt)

Kicsit úgy is vagyok vele, ha nem akar spontán jönni, akkor ne jöjjön. Kinek hiányzik pl. egy sérült gyerek? Talán oka van annak, hogy nem lehetek anya, és minél hamarabb belátom, annál kevésbé sérülök.

2017. márc. 16. 17:44
 8/18 anonim ***** válasza:
Csaladallitason voltal mar?
2017. márc. 18. 16:49
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem voltam. Kb. pár napja olvastam róla egy fb csoportban életemben először, addig még csak nem is hallottam róla.
2017. márc. 18. 17:10
 10/18 anonim ***** válasza:
Lehet egy utazás is jó lenne ami kizokkent a környezetből illetve egy kis szünet.sok volt ez a két év biztos beleuntal már.de nem kell feladni csak félretenni kicsit.a párod mit szól ahhoz hogy így érzel?
2017. márc. 18. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!