Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet oka a súlyfeleslegnek,...

Lehet oka a súlyfeleslegnek, hogy nem jön a baba?

Figyelt kérdés
10 hónapja próbálkozunk már vele, mindig negatív teszttel a végén :( Mielőtt belekezdtünk a baba projektbe leadtam 45 kg-t(leginkább koplalással, ezért ezt nem szeretném folytatni így, hogy terhes szeretnék lenni) de még mindig van 30+ rajtam. A ciklusaim rendszeresek, mindig pontosan 26 napra jön meg, sose volt kimaradás. Cukorbetegségem nincs, pcos, és hormon problémák sincsenek. A pajzsmirigyem is rendben van. Szerintetek lehet gond az a 30kg felesleg?
2017. márc. 14. 06:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Voltal kivizsgalason? Pl IR? Terheleses cukor? Ha ezek ok, akkor sztem nem okozhatja.
2017. márc. 14. 06:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az az oka, de lehet semmi köze nincs hozzá, ezt így nem lehet megmondani. Az is lehet, hogy a pároddal van a probléma... Menjetek el orvoshoz (meddőséggel foglalkozó centrumba), és közben próbálj fogyni is, lehetőleg ne koplalással, hanem normális étrenddel. Egyrészt a születendő babádnak is jót teszel ezzel, másrészt ha végül összejön majd a baba, nagyon nem lenne jó neked sem, ha mázsásan feküdnél a szülőágyon. Most jó megtanulni a normális életmódot.

A 10 hónap még nem olyan vészes (ugye 1 év kell a meddőség kimondásához), de a helyetekben már elkezdenék továbblépni, maximum közben összejön az a baba. Hajrá!

2017. márc. 14. 06:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Az is lehet az oka,viszont ne koplalj!!! Az a babának sem tesz jòt,annak ellenére sem,hogy még nem estél teherbe. Egy kizsákmányolt szervezet sok idő amìg helyrejön,már ha valami maradandò károsodásod nem lett, kihathatnak ezek a dolgok a babára is.
2017. márc. 14. 07:02
 4/12 anonim ***** válasza:

Honnan tudod,hogy senkinek nincs nincs baja ?

Amúgy nálam pl nem volt gond a súly.

Elsőnél és másodiknál is 86 kg voltam. Most a harmadiknál nemrég lett pozi a teszt,még nem voltam dokinál,hogy minden ok,de 95kg vagyok. Nemrég született a másodikmásodik,unalomevés miatt és semmittevés miatt híztam.

Az első elsőre,a második második hónapban,a harmadik pedig harmadik hónapban sikerült. Ráadásul a harmadik mensi után fogant,mivel csak közvetlen utána nem védekeztünk,utána már igen,mert láb műtétem lett volna,amint időpontot kértem,védekeztünk. Szóval így a műtét is csúszik.

2017. márc. 14. 07:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Szeretnék gratulálni a fogyásodhoz.

Rajtam hasonlóan sok felesleg volt sajnos,amikor elkezdtem az IR diétát.Akkor már több mint 1 éve nem védekeztünk.Kaptam gyógyszert a pajzsmirigyemre is, a ciklusom sem volt rendszeres.Ahogy fogytam kb 15 kg-t,2 hónap alatt terhes lettem.Tartottam a 160g-os CH diétát a terhesség végéig, minden rendben volt.Így utólag már óriási felelőtlenségnek érzem,hogy ilyen hatalmas súlyfelesleggel bele mertem vágni a gyerekvállalásba,és nem is értem hogyan sikerülhetett egyáltalán.

Szerintem ilyen mértékű súlyvesztésnél,meg a koplalás miatt is,érdemes lenne a vitaminokat,ásványi anyagokat pótolni.Szedsz valamit?Most hogy étkezel?

Bár nem ez volt a kérdés,én a helyedben próbálnék orvosokkal konzultálva kialakítani egy olyan étrendet,ami lassú fogyást eredményez,és tartható,terhesség alatt is egészséges, és kérnék további vizsgálatokat.Illetve lehet,hogy a párodat is ki kellene vizsgálni.

Szerintem nem feltétlenül a maradék túlsúly az oka a sikertelenségnek,és már így is nagyon sokat tettél magadért, a "célért",csak így tovább!

2017. márc. 14. 07:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem tedd rendbe a sulyod, ez rengeteg felesleg. Mozgas, sport.
2017. márc. 14. 08:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

De igen, lehet oka a túlsúly! Van, akinek összejön vele (leginkább nem olyan vészes túlsúllyal), van, akinek nem.

Nem tudom, hány kilóról indultál és mennyihez képest van még 30+, 45-höz vagy 75-höz, de ha még 90-100 kiló vagy, az csökkenti az esélyeket.

Sajnos a koplalással fogyásnak van egy olyan "mellékhatása", hogy ha abbahagyják, normál táplálkozás mellett is hízás következik be. Ezért most elégg rosszak az esélyeid. Szerintem fel kéne keresek egy dietetikust, aki személyre szabottan foglalkozik veled. Esetleg egy gyógytornászt is.

Mert terhesen koplalni viszont nem lehet, ezt jól látod.

Nem tudom, hogy a koplalás előtt hogy táplálkoztál, de szerintem 75 kiló túlsúlyt nem lehet zabálással felszedni fiatalon. (A baba miatt gondolom, fiatal vagy.) Simán el tudom képzelni, hogy nem véletlenül lettél ennyi kiló, és amit a túlsúlyt okozza, az okozza a meddőséget is.

Derítsétek ki, mi az!

2017. márc. 14. 08:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Gratulálok az eddigi fogyásodhoz! Nekünk az első baba 8 hónap után sikerült, 90 kg voltam akkor. Tudom, a 162 cm-hez ez baromi sok, de más bajom nem volt, az egész terhességet végig pörögtem, nem lustultam el. Most várjuk a második bébit, első hónapban összejött, 97-tel kezdtem, a túlsúlyon kívül megintcsak semmi bajom nincs. Szóval nem minden a túlsúly. A koplalásnak viszont nem lesz jó vége!
2017. márc. 14. 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekünk tulsullyal egyböl összejött a baba (115kg voltam,párom még több is),nem sportoltam,nagyon nem étkeztem egészségesen,buli,pia,cigi,stb.

Ezeket azota természetesen abbahagytam,most 75 kg vagyok,rendszeresen edzem,egészségesen étkezem,rendszeresen járok kivizsgálásra,fél éve mégsem jön a baba.

Szerintem nem a 30kg plusz lehet a probléma,hanem hogy nagyon kizsákmányoltad a szervezeted a fogyással.Vagy a párodnál lehet probléma?

Mennyi idö alatt ment le a 45kg?

Heti 1kg az egészséges kb.

Én tovább mennék a helyedben, hogy a pároddal mi a helyzet?

Nálunk lassan az ö vizsgálatai következnek,hiába van már gyerköcünk,velem minden oké,most ö a következö.

2017. márc. 14. 11:14
 10/12 anonim ***** válasza:

De hány kiló vagy és milyen magas? Honnan indultál? Dokinál jártál? Honnan veszed, hogy nincs bajod? Mennyire koplaltál?

Hello mindenki. Az ankrexiások is azt mondják van rajtuk x kiló plusz és pl ők sem esnek teherbe...csak pont az ellenkezője miatt.

Kevés itt az infó.

2017. márc. 14. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!