Mennyi annak a valószinűsége, hogy az előváladékom miatt terhes lesz a barátnőm? Egyáltalán mennyi spermát tartalmaz az előváladék? Mennyire veszéljes?
ilyen jellegű kérdés szinte minden nap felkerül, és mindig az a válasz (helyesen), hogy bizony előfordulhat a terhesség.
az előváladék is tartalmaz spermiumot, és -ha nem túl nagy valőszínűséggel is- bizony megeshet a "baj".
nem véletlen, hogy az összes védekezési mód közül a megszakított közösülés (coitus interruptus) a legkevésbé megbízható.
ha biztosra akartok menni, akkor az esemény utáni tabletta segít, ha már túl vagytok a 72 órán (ha jól tudom, ennyi ideig lehet a tablettát hatásosan használni...), akkor kellene egy tesztet végezni, ha annak azeredménye pozitív, akkor irány a nőgyógyász.
off
most mindjárt megjelenik a kedvenc spermiumszámláló barátom, akinek aza fixa ideája, hogy az előváladéktól nem lehet teherbe esni, mert abban kevés a spermium, de nem kell őt komolyan venni, mert egyrészt még életében nem beszélt eme témáról nőgyógyásszal, másrészt halvány gőze sincs a valószínűségszámításról :)
Helyesbítek, az összes közül az a legmegbízhatóbb, ha valóban nem a nőben élvez el.
Van egy olyan kifejezés, hogy minimális spermaszám, ami 6 milla, ez egy átlagos adag hatoda, ez alatt impotenciáról beszélünk.
az első válaszoló vagyok...
mit mondtam?!
így legyen ötösöm a lottón :)
kedves számláló (és téveseszmés) barátom!
idézet egy szakoldalról:
"Megszakított közösülés
Nagyon elterjedt módszer, de nem biztonságos. Évente négy nő közül egy teherbe esik, ha ezt a megszakított közösüléssel védekeznek. Ezt a módszert általában azok a párok használják, akik nem gondolkodnak előre, és az utolsó pillanatban már nincs más védekezésre lehetőségük."
no comment...
még mindig én...
az impotencia amúgy elsősorban nem a spermaszám mennyiségétől, hanem a spermiumok életképességétől függ.
akár hiszed, akár nem, akár egyetlen spermiumtól is teherbe lehet esni, úgy értem, teherbe lehet esni attól is, ha csak egyetlen spermium kerül a hüvelybe...
kereken 50%
vagy igen - vagy nem :)
mondtam már: valószínűségszámítás!!
visszakérdezek:
ha egymás után 200 -szor "fejet" dobsz egy pénzdarabbal, a következő dobásnál mennyi a valószínűsége, hogy a következő dobásod is fej lesz?
Pearl-index
A fogamzásgátló módszerek hatásosságát az ún. Pearl indexxel adjuk meg. Ennek a lényege, hogy egy évig vizsgálnak 100 nőt, aki az adott módszerrel védekezik, és megadják, hogy közülük hány esett mégis teherbe. Ez a Pearl index. (Értelemszerűen fogamzóképes életkorban lévő nőket vesznek csak be a vizsgálatba.)
Fogamzásgátló módszer
Pearl-index
Megszakított közösülés
8-38
Naptár-módszer
14-35
Gumióvszer
3-28 (helytelen használat!)
Hormonális fogamzásgátlás
0.1-2.5
Pesszárium
3-7
Spirál
0.5-5
Meddővé tévő műtétek
0.3-6
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!