Mennyi a valószínűsége az ikerterhességnek?
Annyi, mint mindenki másnak. A párod nagyija nem számít, mivel női ágon örökölhető csak a hajlam. Én úgy tudom, a kétpetéjű ikrekre való hajlam örökölhető így, az egy petéjűek (minden 10000-ik terhesség) meg véletlenszerű.
Természetesen ha valaki mesterséges eszközökkel él (hormonszedés, lombik vagy inszem stb.) az növeli az esélyeket mindig.
Úgy van ahogy az előző válaszoló írta. Azt mondják apai ágon akkor "öröklődik", ha az apának van ikertestvére, akkot nagyobb az esély nálatok is. Tudok ilyenre példát.
De nálunk nincs a családban sehol, én beleestem a 10000ből az 1be, egypetéjű fiaim vannak.
Mekkora hülyeséget írtatok. :D Nem csak anyai ágon öröklődhet! Nálunk az ég világon sehol a családba visszamenőleg, egész messzire sem volt iker se anyai, se apai ágon. Még is 2 petéjű ikreink lettek.
A helyes arányok pedig: minden 80 szülésből 1 iker!!! Ez így van. Nyugodtan utána lehet nézni szakirodalmakban. Mi az eü-ben így tanultuk. ( akár egy orgazmus is kiválthat egy újabb peteérést és hupsz, már ott is vannak az ikrek) :)
Kedves harmadik!
Bocs, de Te írsz hülyeséget.
Egyrészt azt senki nem írta, hogy nem lehetnek ikrei valakinek attól hogy hetedíziglen senkinek nincs, csak azt, hogy a kétpetéjű ikrekre való hajlam örökölHETŐ.
Másrészt spontán peteérés nincs, ha EÜ-s vagy, tudhatnád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!