Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akkor most hogyan hat az...

Akkor most hogyan hat az esemény utáni tabletta?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a peteérést késlelteti egy pár napra. Be lehet venni a ciklus során bármikor. Akkor, ha én pont peteéréskor vagy utána voltam együtt a párommal, akkor már nem érdemes bevenni? Mert akkor már megvolt a peteérés, és nem lehet késleltetni, nem? Akkor a már megtermékenyült petesejttel csinál valamit? Ezt nem írják sehol...
2017. márc. 6. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hol olvastál ekkora baromságot?
2017. márc. 6. 14:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Beírtam a google-be, hogy esemény utáni tabletta és egyből amiket kiadott, elolvastam, ott írták le a hatásmechanizmusát. Mindjárt megírom a webcímeket!
2017. márc. 6. 15:04
 3/7 A kérdező kommentje:
webbeteg - "Ezek hatásmechanizmusukat tekintve eltérőek ugyan, de elsősorban a hormonális fogamzásgátlókhoz hasonlóan a peteérést hivatottak meggátolni"
2017. márc. 6. 15:10
 4/7 A kérdező kommentje:

kamaszpanasz - "Hatásmechanizmus

A sürgősségi tabletták a hagyományos fogamzásgátló tablettákhoz (esemény előtti tablettákhoz) hasonlóan hormonokat tartalmaznak, azonban azoknál lényegesen magasabb mennyiségben. Ezekből az eseményt követően egyet vagy kettőt kell bevenni, ez a készítmény típusától függ.

A tabletta formájában szervezetünkbe kerülő hormon meggátolja a tüszőrepedést (ovulációt)."

2017. márc. 6. 15:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Gondolom ez azokra vonatkozik, akik a cukilus elején járnak és még nem volt peteérésük, akinek meg volt, annak a beágyazódást akadályozza meg.
2017. márc. 6. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:

A kettő más.

Van a fog.gátlo, amit egesz honapban naponta kell szedni és meggátolja a peteérést igy menstruacio sincs, csak mensi szerű vérzés.

Az esemény utáni meg akkora hormondozist tartalmaz, mint egy egesz havi fogamzasgatlo, a beágyazodast akadályozza meg. Nem szedhető fogamzasgátlóként és havi rendszerességgel sem, mert "kinyirja"a hormonhaztartast, kizárolag vészesetre valo, ha már megtörtént a baj.

2017. márc. 6. 15:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Felírta a doki, ez volt a betegtájékoztatóban, csak, ha esetleg valakit még érdekel: "Az Escapelle feltételezhetően az alábbiak szerint működik: - meggátolja a petesejt kiszabadulását a petefészekből, - meggátolja, hogy a spermiumok megtermékenyíthessék a már esetlegesen kiszabadult petesejtet. Ennyi. Szó sincs arról, hogy gátolja a beágyazódást.
2017. márc. 7. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!