Pozitív teszt megünneplésére szabad egy pohár pezsgővel koccintani?
Elméleti a kérdés.
De szerintem még utoljára beleférhet, nem? Egyik ismerősömnek pl. az orvos javasolta h igyon napi 1-2 dl sört.
Mi koccintottunk 7%-os pezsgővel a 2. babánál, de amúgy személyes észrevétel:
2 gyerekem van. Az elsővel extrán ráfeszültem a terhességre. Nulla energiaital, nulla alkohol, semmi kávé, még az engedélyezett fájdalomcsillapítókat sem mertem bevenni.
Sokat hánytam amúgy, halom többletvizsgálat, mert vagy az orvos cseszte el, vagy mindig "találtak valamit"... 38. héten megindult a szülés, volt kisebb komplikáció is. A baba besárgult, de hazaengedtek, gondok voltak, gyenge volt, szopni sem tudott.
(Idén lesz 8 éves, nagyon rosszevő gyerek, ezáltal mindenféle probléma van.)
A picivel nem görcsöltem rá ennyire. Volt, hogy ittam alkoholt, energiaitalt. Kávét mindennap.
Az elején mikor azt se tudtam, hogy terhes vagyok, még antidepresszánst is szedtem (mikor kiderült, persze abbahagytam.)
Terhességem alatt nagyon durva családi problémák is voltak (tehát stressz is volt bőven.)
De ahány vizsgálat volt, mindent rendben találtak. 41.hétre szültem, egy aktív, életerős nagy babát, egy igazi kis szivattyút :D
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem kell annyira nagyon ráfeszülni az egészre :)
Utoljára? Tisztára mint a fogyókúrázók: ma este utoljára még bezabálok, és majd holnap lefogyok. Aztán másnap megéheznek, és sose fogynak le. :)
1 dl pezsgőtől/bortól később sem lesz bajod, de nyilván nem naponta kell inni, hanem ünnepekkor, és csak ha nagyon kívánod. Én is ittam kb. ennyit Szilveszterkor, sőt, vörösbort is ittam párszor, kb. 2-2 kortyot, mert jó volt hányingerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!