Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pozitív teszt megünneplésére...

Pozitív teszt megünneplésére szabad egy pohár pezsgővel koccintani?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés.

De szerintem még utoljára beleférhet, nem? Egyik ismerősömnek pl. az orvos javasolta h igyon napi 1-2 dl sört.

2017. márc. 6. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szabad, mert még nincs összeköttetés az embrió és az anya vérkeringése között, tehát elméletileg bajt nem okoz. Ennek ellenére én terhesen már teljes mértékben mellőztem az alkoholt. Imádom az édes pezsgőt, de nem, akkor sem. Én még a köhögés elleni lándzsás útifű szirup alkoholtartalma miatt is aggódtam, a nőgyógyászom majdnem kiröhögött. :) Úgy hogy én azt bevettem köhögés miatt. De pezsgőt nem innék nyugodt szívvel, akkor sem, ha ennyi és ilyen idős terhesen elméletileg még nem ártana.
2017. márc. 6. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
én még nem ünnepelném a pozi tesztet mert ne adj Isten ... de a kérdésre válaszolva egy korty pezsgő szerintem nem árthat . Nekem vörösbort ajánlott a doki mert vérszegény voltam/vagyok így az állítólag jót tesz :) Sört szoptatás alatt ittam szigorúan csak egy kicsit :D
2017. márc. 6. 12:18
 3/7 anonim ***** válasza:
mi egy pohár minőségi vörösborral ünnepeltünk kb 1 decit ittam meg akkor voltam 4hetes 5 napos, semmi bajom nem lett, családdal ünnepelve én már gyerekpezsit ittam 10hetesen. párom is velem tartott. nem egy nagy alkoholimádó! :) második babánál is így fogunk ünnepelni, ha végre egyszer összejönne..:)
2017. márc. 6. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
Egy pohártól a terhesség későbbi szakaszában sem lesz semmi bajotok ;) Sőt a minőségi vörösbor ajánlott a terhesség alatt :)
2017. márc. 6. 12:21
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Mi koccintottunk 7%-os pezsgővel a 2. babánál, de amúgy személyes észrevétel:

2 gyerekem van. Az elsővel extrán ráfeszültem a terhességre. Nulla energiaital, nulla alkohol, semmi kávé, még az engedélyezett fájdalomcsillapítókat sem mertem bevenni.

Sokat hánytam amúgy, halom többletvizsgálat, mert vagy az orvos cseszte el, vagy mindig "találtak valamit"... 38. héten megindult a szülés, volt kisebb komplikáció is. A baba besárgult, de hazaengedtek, gondok voltak, gyenge volt, szopni sem tudott.

(Idén lesz 8 éves, nagyon rosszevő gyerek, ezáltal mindenféle probléma van.)

A picivel nem görcsöltem rá ennyire. Volt, hogy ittam alkoholt, energiaitalt. Kávét mindennap.

Az elején mikor azt se tudtam, hogy terhes vagyok, még antidepresszánst is szedtem (mikor kiderült, persze abbahagytam.)

Terhességem alatt nagyon durva családi problémák is voltak (tehát stressz is volt bőven.)

De ahány vizsgálat volt, mindent rendben találtak. 41.hétre szültem, egy aktív, életerős nagy babát, egy igazi kis szivattyút :D

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem nem kell annyira nagyon ráfeszülni az egészre :)

2017. márc. 6. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
55%

Utoljára? Tisztára mint a fogyókúrázók: ma este utoljára még bezabálok, és majd holnap lefogyok. Aztán másnap megéheznek, és sose fogynak le. :)

1 dl pezsgőtől/bortól később sem lesz bajod, de nyilván nem naponta kell inni, hanem ünnepekkor, és csak ha nagyon kívánod. Én is ittam kb. ennyit Szilveszterkor, sőt, vörösbort is ittam párszor, kb. 2-2 kortyot, mert jó volt hányingerre.

2017. márc. 6. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én két évvel ezelőtt márciusban pozitívat teszteltem. Ugyan így, mint te is, megünnepeltük szűkebb család, barátok jelenlétében. A 12. heti, genetikai ultrahangon kiderült, hogy nincs a babámnak szívhangja, sőt, amikor történt az ünneplés már akkor nem élt, a méretei alapján kb 10.hétben állt le a pici szíve. Nem szeretnélek megijeszteni, csak a saját példámat írtam le. Én még várnék a helyedben.
2017. márc. 6. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!