Tenyleg ennyire elitelendo, ha egy no a parja akarata ellenere lesz terhes?
Ismertek ilyen kapcsolatot ?
Es kerdezem en, ha a ferfi annyira nem akar gyereket, miert nem huz gumit ?
Onnan jott a kerdes, hogy volt egy baratom aki a legelso alkalommal sem huzott gumit, es nem kerdezett ra, hogy szedek - e gyogyszert.
De kozben megrogzotten mondta elotte, hogy nem akar gyereket ( mar volt neki )
Nincs jogom ítélkezni, de szánalmas húzásnak tartom az biztos.
Egyik ismerősöm ugyanezt csinálta. Az ismerős 32 éves, a pasi pedig 60+. A csávónak van már egy gyereke, mondta is a csajnak, hogy nem akar többet. Akkor még nem volt gond, mert a csaj közölte, sosem kell neki gyerek. Én mondtam neki, hogy gondolja át jobban ezt az egészet, mert lehet, hogy egyszer mégis akar majd. Úgyis lett, pont szünetet tartott a gyógyszerben, otthon felvetette a témát, de a csávó annyira elzárkózott tőle, hogy hozzá sem nyúlt (még gumival sem) a gyógyszermentes időszak alatt. Aztán a csaj tovább szedte, elvileg.....tavaly augusztusban szült.
Együtt vannak, még! De a pasi életvitelét ismerve, erősen kétlem, hogy jelen lesz a gimis ballagásán...
azért egy több éves kapcsolatban, ahol meg van beszélve, hogy akkor a nő szedi a gyógyszert ott csak bízik benne a ffi nem? és a ő is, hogy nem dug félre koton nélkül és kap el valamit?
egyéjszakásnál meg friss kapcsolatban alap a gumi szerintem, de több év után ha komoly és meg van beszélve, hogy még ne makarnak gyereket, és a nő meg nem szól, de nem szedi tovább az mi???
Nekem volt "becsúszott" terhességem, de azért tisztában voltunk vele mindketten, hogy nem a legbiztonságosabb védekezési módot alkalmazzuk (természetes családtervezési módszerek - ovuláció figyelés és a kritikus napok elkerülése, stb.)
Közösen döntöttünk emellett a párommal és azt is megbeszéltük előre, hogy ha becsúszik a baba, akkor megtartjuk. Nyilván itt nem arról volt szó, hogy nem akartunk gyereket, hanem belefért a terveinkbe egy esetleges terhesség, csak optimálisabb időpontra vártunk.
Ettől függetlenül becsúszott terhességnek tartom, mert egy soron kívüli, spontán ovulációból fogant a baba a ciklus elején (megtartottuk volna, de sajnos nem maradt meg, a 2. trimeszterben elveszítettük egy fertőzés miatt).
Az én véleményem az, hogy minden kapcsolatban, még a legbiztosabb védekezési módszer mellett is előre tisztázni kell, hogy hogyan állnak az esetleges terhességhez a felek. Mert nincs 100%-os védekezési módszer! Aztán a felek hozzáállásától függ, hogy milyen hatékonyságú védekezést alkalmaznak: aki nagyon nem akar gyereket, az húzzon gumit, vagy szedjen rendesen fogamzásgátlót. Akinél meg "belefér" (mindkét félnek!), akkor lehet jobban kockáztatni. De ezt ELŐRE tisztázni kell! Nem csak legyintve, hanem alaposan átbeszélve minden lehetséges buktatót. Mi ezt tettük. Én a magam részéről nem is szexelnék olyannal, akivel nem egyeznek az elképzeléseink.
Fiatalon volt egy barátom, akinek az első együttlét előtt feltettem a kérdést, hogy "mi lenne, ha teherbe esnék", mire a válasza annyi volt, hogy "hát elvetetnéd, nem?". Nem lett folytatása a kapcsolatnak.
Férjemet az előző neje csapta be: egyértelműen azt mondta, fogamzásgátlót szed, dehogy kell gumi - aztán csak egyszer gondolt egyet és sunyiban abbahagyta... ja és, akkor szólt, amikor már elvetetni se lehetett. Nem szép és nem jó a történet: 3 embernek ment tönkre az élete brutálisan.
Szokta mondogatni, ha akkor agyonüti, már rég szabadul a börtönből... a gyerek meg kontrázik, hogy bárcsak megtette volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!