Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hónapok óta nincs menstruációm...

Hónapok óta nincs menstruációm. Méhpempő segíthet?

Figyelt kérdés
Fél éve nincs menzeszem. A dokim vérvételt javasolt hormonvizsgálat miatt. Azt mondta, nem működnek a petefészkeim. Gondolom, hormontablettákat fog majd felírni. Gondolkodtam a méhpempő szedésén. Van valakinek esetleg tapasztalata vele hasonló problémánál? Természetesen szeretnék babát, de így egyelőre semmi esély rá.
2017. febr. 5. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem. mennyi idő múlva mentél orvoshoz?
2017. febr. 5. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem segitett a pempő
2017. febr. 5. 18:41
 3/9 anonim ***** válasza:
Inzulinrezisztenciára tesztelt? PCOS? Mert ezeken semmi katyvasz nem segít, csak a célzott diéta, mozgás, és inzulinérzékenyítő gyógyszer. Ne kísérletezz semmi marhasággal.
2017. febr. 5. 18:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Ez az inzulinrezisztencia érdekes, mivel egészségesen táplálkozom és rendszeresen mozgok is. Diétára nem hiszem hogy szükségem lenne, mivel nem vagyok túlsúlyos.

Inkább a PCOS-re gyanakszom, de a vérvétel úgyis kimutatja. Megbízom a nődokimban, érti a dolgát. Csak gondoltam, talán természetes úton is rásegíthetnék, mielőtt hormontablettákat kéne szednem.

2017. febr. 5. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Pcos nincs ir nélkül. A diéta nem súly függő. A pcosesek kb fele normál vagy vékony testalkatú. Ez nem nőgyógyászati betegség, hanem endokrin.
2017. febr. 5. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Van PCOS IR nélkül, ezt a marhaságot egy másik kérdésnél is te írtad, vagy szimplán terejed? Az igaz, hogy ritka, és általában együtt járnak.

Kérdező, nem fogyókúrára kell gondolni, hanem viszonylag szigorúan meghatározott szénhidrátszegényre, ahol meg van határozva grammra, mikor és mennyi lassan vagy gyorsan felszívódó szénhidrátot kell enni.

De ezt nem hasraütésszerűen, hanem ha indokolt. (Van, akinek azért marad el a menzesze, mert kórosan sovány és/vagy ész nélkül fogyókúrázik, ilyenkor kifejezetten rossz ötlet egy ilyen diéta.)

Szerintem előbb várd meg a vizsgálatok eredményét. A méhpempő felesleges.

2017. febr. 5. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy nagyon jó barátnőm kb 50 kg PCOS-es. Ehhez a betegséghez tartozó diétát kell tartania. Diéta kifejezés hallatán ne azonnal a fogyasztó, mindent megvonó diétára kell gondolni. Írd be google-ba hogy PCOS diéta és megérted a lényegét, hogy mit miért és hogyan. De semmibe ne kezdj addig, míg orvosilag nincs megállapítva!
2017. febr. 5. 21:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Annyit tudni kell rólam, hogy kb. 6-7 hónap alatt lefogytam 18 kilót (regenor kúrával), emellett heti 2-3 alkalommal futottam (télen nem) és edzek is. A közérzetem teljesen jó, vitális vagyok és továbbra is egészségesen étkezem (csak minimális cukor, sok zöldség, gyümölcs, húst és szénhidrátot is fogyasztok). Arról is olvastam, hogy a nagyobb súlyvesztés esetén reagálhat így a szervezet - leáll a petefészek működése, mivel nem elég a tápanyag ahhoz, hogy egy gyermeket ki tudna a nő hordani). Talán, ha felszednék pár kilót, az segítene.
2017. febr. 5. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy aktuális-e még s válaszom, de azért leírom. Nekem volt olyan kb. 25 éves koromban (most 40 vagyok), hogy fél évig nem menstruáltam. Az orvos kivizsgált, sem hormonális probléma, sem szervi nem állt a háttérben.Eleinte magas prolaktin szintre gyanakodott, az szokott ilyet produkálni.De az is rendben volt. Elképzelhető ilyenkor, hogy valamilyen lelki probléma áll a háttérben, vagy valamilyen korábbi trauma. Nekem felírt egy ösztrogén tablettát, már másnap meg is jött, utána pedig volt rendes menzeszem is. Egyébként a méhpempő sok mindenre jó, szerintem azzal nem ronthatsz el semmit.
2017. márc. 2. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!