A hónaljban mért testhőhöz hozzá kell adni 0,5-öt? A hüvelyi mérésről meg azt olvastam, hogy le kell vonni 0,5-öt.
A hónaljban mért hőméérséklethez nem kell sem hozzáadni, sem kivonni! A végbélben ( babáknál szoktunk ott hőt mérni ) a mért értékből ki kell vonni 0,5°C-t. A hüvelyben nem ajánlatos és nem is szokás hőt mérni az itt mért hőmérsékletekről nincsenek pontos meghatározások. A nyelv alatt szoktak még hőt mérni, de én személy szerint ezt nemigen tartom ideálisnak és higénikusnak sem.
A higanyos hőmérők igen megbízhatóak 5 percig érdemes a hónaljban tartani. A digitális ( higanyos hőmérőt utánzó modellek ) hőmérők sok esetben csalnak. A fülhőmérő megbízható, csak pontosan kell beilleszteni és benntartani de viszont azonnal megvan az eredmény. A homlokhőmérő sok esetben csal, inkább csak tájékoztató értékű, de egyátalán nem ideális.
Az én javaslatom a hagyományos higanyos hőmérő, pontosan 5 percig és hónaljban mérd.
Szia!
nekem a nődokim javasolta a babprogramnál, hogy hüvelyben mérjem a hőmet ébredés után. Nem kell levonni semmit, látszik az ingadozás amúgy is. A végbélben mért hőmérőzést babáknál szokták használni, mert nekik ott célszerű és 0,5 fokot le kell vonni a kapott értékből.
A legmegbízhatóbb hőmérő valóban a higanyos.
Nem kell sem levonni, sem hozzáadni.
A hőmérőzés lényege, hogy pontosan csináld, mindig ugyanott mérd és nagyjából azonos időben, közvetlenül ébredés után, mindenféle mozgás, járkálás előtt.
Ha ezeket betartod és nincs lázad, vagy egyéb oknál fogva nincs felborulva a hőd (például kevés alvás, éjszakázás, alkoholfogyasztás), akkor mérvadó a hőmérőzés.
A reggeli adatokat egymáshoz kell viszonyítani. Mindegy, hogy melyik hőmérőt választod, én digitálissal csináltam, mert az nekem gyorsabb volt és könnyebb, az a fontos, hogy a hőmérőket se cserélgesd, mint ahogyan a mérés helyének is állandónak kell lennie.
Egyébként én a szájban, nyelv alatt történő hőmérést választottam, a hónalj alattit inkább kihagytam (nem volt rá indok, csak a kettő közül a szájban történőt jobban szerettem), a hüvelyessel meg annyi problémám volt, hogy a mérést ugye a ciklus első napján kell kezdeni, tehát a mérés első napjaiban menstruáltam. Semmi kedvem nem volt mensi közben hőmérőt dugdosni a hüvelyembe, de ez egyéni...
A legfontosabb dolog az állandóság! És igen, ahogy te is írtad, mindenkinek a saját hőjéhez kell viszonyítani, az ingadozásokat kell figyelned, nem az értékeket külön-külön.
Ha digitális hőmérőt választasz, akkor arra figyelj oda, hogy az elem jó legyen benne, ne gyengüljön, mert olyankor ugyan még működik, de már mérhet tévesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!