Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A hónaljban mért testhőhöz...

A hónaljban mért testhőhöz hozzá kell adni 0,5-öt? A hüvelyi mérésről meg azt olvastam, hogy le kell vonni 0,5-öt.

Figyelt kérdés
Mert már több helyen is olvastam, de valaki tudja biztos forrásból?Mert nekem ma a gyógyszertárban azt mondta a gyógyszerész, hogy nem kell, a digitálishoz sem. Csak ha valaki végbélben méri, abból kell kivonni. Bár ott gondolom nem sokan méritek. Fontos lenne, mert azért nem mindegy a mensi előtti napokban , hogy 36,7 , vagy 37,2. Tudom, hogy mindenkinek a saját testhőjéhez kell viszonyítani, minegy hogy mennyi, mert ha leesik, akkor valószínű, hogy megjön, ha magas marad az jót jelent. Csak szeretném tudni!És egyébként még bonyolít a helyzeten, hogy a hagyományos hőmérő, ugyanott ( hónaljban), ugyanakkor (reggel) 37-et mutat, a digitális meg 36,3-at. Most jól megkavartam mindent. Tud valaki segíteni?
2008. okt. 7. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:

A hónaljban mért hőméérséklethez nem kell sem hozzáadni, sem kivonni! A végbélben ( babáknál szoktunk ott hőt mérni ) a mért értékből ki kell vonni 0,5°C-t. A hüvelyben nem ajánlatos és nem is szokás hőt mérni az itt mért hőmérsékletekről nincsenek pontos meghatározások. A nyelv alatt szoktak még hőt mérni, de én személy szerint ezt nemigen tartom ideálisnak és higénikusnak sem.

A higanyos hőmérők igen megbízhatóak 5 percig érdemes a hónaljban tartani. A digitális ( higanyos hőmérőt utánzó modellek ) hőmérők sok esetben csalnak. A fülhőmérő megbízható, csak pontosan kell beilleszteni és benntartani de viszont azonnal megvan az eredmény. A homlokhőmérő sok esetben csal, inkább csak tájékoztató értékű, de egyátalán nem ideális.

Az én javaslatom a hagyományos higanyos hőmérő, pontosan 5 percig és hónaljban mérd.

2008. okt. 8. 07:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én annyit tudok, hogy a végbélben mért hőből kell levonni 0,5 fokot, mert ott jóval nagyobb a hő mint valójában a testhőmérséklet. Hónaljba pedig nem kell hozzáadni semmit. Azt hogy miért mutat két különböző adatot a hőmérőid nem tudom. Szerintem mérd a hagyományossal az a biztos. tymy
2008. okt. 8. 07:31
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

nekem a nődokim javasolta a babprogramnál, hogy hüvelyben mérjem a hőmet ébredés után. Nem kell levonni semmit, látszik az ingadozás amúgy is. A végbélben mért hőmérőzést babáknál szokták használni, mert nekik ott célszerű és 0,5 fokot le kell vonni a kapott értékből.

A legmegbízhatóbb hőmérő valóban a higanyos.

2008. okt. 8. 08:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell sem levonni, sem hozzáadni.

A hőmérőzés lényege, hogy pontosan csináld, mindig ugyanott mérd és nagyjából azonos időben, közvetlenül ébredés után, mindenféle mozgás, járkálás előtt.

Ha ezeket betartod és nincs lázad, vagy egyéb oknál fogva nincs felborulva a hőd (például kevés alvás, éjszakázás, alkoholfogyasztás), akkor mérvadó a hőmérőzés.

A reggeli adatokat egymáshoz kell viszonyítani. Mindegy, hogy melyik hőmérőt választod, én digitálissal csináltam, mert az nekem gyorsabb volt és könnyebb, az a fontos, hogy a hőmérőket se cserélgesd, mint ahogyan a mérés helyének is állandónak kell lennie.

Egyébként én a szájban, nyelv alatt történő hőmérést választottam, a hónalj alattit inkább kihagytam (nem volt rá indok, csak a kettő közül a szájban történőt jobban szerettem), a hüvelyessel meg annyi problémám volt, hogy a mérést ugye a ciklus első napján kell kezdeni, tehát a mérés első napjaiban menstruáltam. Semmi kedvem nem volt mensi közben hőmérőt dugdosni a hüvelyembe, de ez egyéni...

A legfontosabb dolog az állandóság! És igen, ahogy te is írtad, mindenkinek a saját hőjéhez kell viszonyítani, az ingadozásokat kell figyelned, nem az értékeket külön-külön.

Ha digitális hőmérőt választasz, akkor arra figyelj oda, hogy az elem jó legyen benne, ne gyengüljön, mert olyankor ugyan még működik, de már mérhet tévesen.

2008. okt. 8. 09:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még egy olyan kérdésem lenne, ha valaki keveset alszik,akkor a hő kevesebb, vagy inkább több lesz.Meg ha 6 óra fele egyszer felkelek annyi időre, hogy kivegyem a kiságyból a kisbabámat és beteszem magam mellé az ágyba, de visszaalszok, akkor utána olyan 7 fele kelünk fel rendesen, akkor az már nem is számít jó mérésnek? De 6 és 7 között még én is alszok. Egyébként tegnap egész éjjel szinte fenn voltam és eddig hüvelyben 36,8at mértem, ma reggel meg a nem várt mensi előtt egy nappal meg 36,9et. Szóval meg is örültem, hogy nem esett még le, viszont akkor a rossz hír, hogy lehet azért ment fel egy tizedet, mert éjjel fenn voltam. Bár az ágyból nem keltem ki, nem ugráltam, csak nem aludtam. Légyszi ha tudtok segítsetek. Köszi!
2008. okt. 8. 11:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki keveset alszik, akkor elméletileg magasabb a hőmérséklet. A babához nagyjából minden hajnalban felébredsz? Mert akkor úgy is csinálhatod, hogy alapvetően 6 körül méred a hődet, amikor egyébként is átveszed a babát.
2008. okt. 8. 11:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, most ez az új szokás, hogy 6-kor átviszem az ágyba. :( Csak ezzel az a gond, hogy nem bírja kivárni, még én ott méricskélek egyet,ha meg már kiszállok, akkor már nem reális az eredmény, ugye? Szóval így nehéz helyzetben vagyok. Akkor sajna azért volt egy tizeddel magasabb a hőm. Én meg már reménykedtem.
2008. okt. 8. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!