PCO-s lombikosok, van itt olyan, akinek sikeres volt a
beültetés anélkül, hogy metformint vagy pajzsmirigyre
gyógyszert szedett volna?
Ez így nekem nem tiszta. Vizsgáltassátok ki normálisan az IR-t egy terheléssel. Ha igazolódik a PCOS akkor én met nélkül nem vágnék bele a lombikba. Sikerülhet, de sok szomorú végkifejlete volt már a lombiknak kezeletlen IR-el. A pajzsmirigy alulműködést sem értem hogy miért nem kezelik, szerintem nem jó dokinál vagy. Nekem 1,5 körüli TSH értékem volt, de a T3, T4 egyértelműen rossz volt. Kaptam gyógyszert.
2016. dec. 28. 06:12
Nekem csak akkor sikerült, amikor kezelték, 3. nekifutásra.
2016. dec. 28. 07:56
3/7 A kérdező kommentje:
Voltam IR vizsgálaton másfél évvel ezelőtt, nem volt a legjobb, de belefértem még a normába. Ezután az akkori nőgyógyász-endokrin. clostyval próbálkozott, de tudjuk, hogy policisztás petefészeknél ez nem a legjobb megoldás. Menetközben szedetett velem fél szem L-thyroxint+metformint is irattam saját felelősségre de úgy vettem észre hogy csak hízni kezdtem+hányingerem volt. Elegem lett az állandó gyógyteázásból,vitaminozásból meg a többi bogyóból. Abbahagytam mindent, plusz menetközben kiderült, hogy a férjem katonái sem gyorsak (ő is vitaminozott hónapokig de nem segített). Ezután mentünk el a lombikprogramra, ahol 9 embriót sikerült összehoznunk. Hiperstimus lettem ezert nem ültették be. Vártunk 3 hónapot de azóta újabb 3 hónap eltelt. A gond az, hogy a méhnyálkahártyám ösztrogénnel sem sikerül megfelelő vastagságúra felépíteni (max 6 mm),tehát mindig meghiúsul a beültetes. A PCO-ra csak a policisztás pezefeszek es a rendszertelen ciklus utal. 3 endokrinologusnal voltam+3 nőgyógyász de idáig senki sem tartotta indikáltnak, hogy piszkáljuk a pajzsmirigyet. A metet végképp nem. Most kezdtem járni ujra endokrin.hoz, ő fel akarja írni a metet+l-thyroxot (jan. 3-an megyek hozzá)de mar nem tudom mit higgyek ezekről a gyógyszerekről. Jan. 7-én elvileg a másik doki megcsinálja a beültetést(ő nem emlegeti a hormoneltéréseket soha,és azt sem, hogy kéne rá valami),de már nem bízom ebben sem. Csalódtam már párszor. Bocs ha hosszú lett.
Figyelj, engem egy klinikán kezeltek félre 10 évig. Annyi orvos keze alatt átmentem hogy már pontos számot nem is tudok. Egyedül magánban tudta egy olyan ember kezelni a problémát, aki országosan elismert. Azóta sokkal jobban vagyok. A diétát csináltad a met mellett? Mert ha csak szedted de nem tartottad a ch diétát, attól simán szarul leszel.
2016. dec. 30. 05:30
5/7 A kérdező kommentje:
Éppen ez az: DIÉTA. Tehát tartósan lehetetlen követni, max időszakosan csinálni. Alapból odafigyelek az étkezésre, és minőségi szenhidratokat eszem, a cukrot kerülöm stb. Mondom, nem is vagyok elhízva de valószinüleg 20 kg-mal több lennék ha nem vigyáznek+futni is járok. Szerintem pont ez téveszti meg az orvosokat, hogy nem vagyok kövér és az eredményeim is elfogadhatóak. 158 cm vagyok és 58 kg.A magánorvos sem ajánlotta a gyogyszeres kezelést ès a sokat tapasztalt lombikos doki sem. Mindegy. Megpróbálom anélkül, utána ha nem sikerül, fél évig nem próbálkozunk a beültetéssel, marad addig a gyógyszer.
Köszönöm a válaszokat!
"Éppen ez az: DIÉTA. Tehát tartósan lehetetlen követni, max időszakosan csinálni."
A szénhidrát diéta egy életre szól. Több ezren vagyunk csak Magyarországon, akiknek működik.
2016. dec. 31. 06:35
Amíg nem derült az IR és a pm alulműködés, több sikertelen inszeminációm és lombikom volt. Aztán kiderült a dolog és szedtem a pajzsmirigy gyógyszert, és tartottam a hármas kezelést. Az endodoki javaslatára nem is próbálkoztunk két hónapig, hogy a pajzsmirigy hormonjaim rendeződjenek (kezeletlen vagy rosszul beállított pm hormonok nem csak a teherbe esést gátolják, de vetélést, fejlődési rendellenességet is okozhatnak, nem érdemes játszani vele). A harmadik hónap végén a kontroll vizsgálatra pozitív teszttel mentem. Szóval nem sikerült ezek nélkül a gyógyszerek nélkül a lombik sem, viszont csak ezekkel lombik nélkül sikerült a babásodás. Sajnos nem maradt meg, de ez már egy másik történet.
2017. jan. 1. 08:34
Kapcsolódó kérdések: