Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Csak nekem bizarr, amikor...

Csak nekem bizarr, amikor valaki az első pillanattól kezdve luteális szakasszal, hőgörbével, ovu teszttel és társaival indul neki a gyerekvállalásnak?

Figyelt kérdés
Hosszú próbálkozás vagy kudarcok után megértem, de amikor valaki azonnal ezzel indít, azon mindig elképedek. (igen, nem mintha közöm lenne hozzá,csak fura, hogy mennyire megváltozott a teherbeeséshez fűződő viszonyunk). Ettől nekem elveszik a dolog meghittsége. Olyan, mintha az egész egy projekt lenne. Mi csak szeretkeztünk. Kisgyerekes vagyok, tehát nem az unokák mellől írom mindezt, mégis. már majdhogynem kívülállónak érzem magam, ha egy terhességre gyúró nővel beszélek :-))
2016. dec. 21. 10:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem is fura, ha valaki ezzel kezd. De az is ha valaki(tanult ember), az se tudja mi az a peteérés...stb. Pl sógornőm mondja h ő tudja h mikor "készült" a gyereke. Rákérdeztem, hogy honnan? Abban a hónapban csak egyszer voltak együtt? Vagy nézte a peteérését? Hát nézett rám furán és mondta h nem csak aaaaannyira tudja, és meséli a sztorit hozzá. Na én ettől is marom magam, meg ha utána adja a jótanácsokat. Cseppet akkor már hiteltelen. :)

De az a baj, szerintem hogy sokan mindent azonnal akarnak. Ez másban is megjelenik. Hitelt vesznek fel tv-re, mikor alig élnek meg....stb.Na meg jó lenne, ha ekkor foganna a gyerek, mert akkor pont nem kell visszamenni dolgozni..

Nekünk két év alatt jött össze. Alap dolgokat tudok nyilván, de hőgörbét ha megfeszülök se tudtam volna csinálni a változó munkabeosztás miatt.

2016. dec. 21. 13:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Èn azzal kezdtem, hogy elmentem dokihoz rakszures+ amolyan rutinvizsgálatra!

Es ovuteszteltem. Szerintem nem az a baj, ha valaki igy kezd neki a dolognak, inkàbb az a baj, ha kozben ragorcsol/ ráfeszül. Mert, ha valaki tudatos az nembaj.. bár nekem a hőmèrőzgetès mar picit sok. De ugye kinek mi.. :) en jol ereztem magam, h ovuteszteltem neha- neha. 9. Hónapban sikerult. Nagyon cisztasodtam igy ez is akadalyozhatta h elobb ossze jojjon

2016. dec. 21. 23:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem sosem volt rendszeres menstruációm, az orvosok letojták, hiába mondtam nekik. Magamtól jártam utána a dolgoknak és mire eljutottunk oda, hogy babát szeretnénk, már sejtettem, hogy mi lehet a probléma. Most májusban kezdtünk próbálkozni, onnantól, augusztusig nem jött meg. :) Na ilyenkor pl nagyon jól jön az ovuteszt és a hőmérőzés. Kiderült számomra, hogy nincs peteérésem. Elindultam kivizsgáltatni magamat és augusztusban megkaptam a diagnózist: inzulin rezisztencia és PCOS. Gyógyszert kaptam, diétáztam és egyre rövidültek a ciklusaim. A hőgörbének köszönhetően rájöttem, hogy bármikor van peteérésem, rá 14 napra jött meg. Életemben először nem ért váratlanul, amikor megjött. :) Novemberben pozitívat teszteltem, most vagyok 9+4 hetes. :) Pontosan tudom mikor fogant és nem a megérzés miatt, hanem mert az ovu környékén csak egyszer voltunk együtt. Szerintem a hőmérőzés nagyon szuper és nekem rengeteget segített megismerni a saját testem működését. Mindenkinek szoktam ajánlani, akiknél pl nincs semmi probléma, mégsem jön a baba, vagy nem tudja, hogy van-e peteérése. Örültem volna, ha nem így kellett volna, de másképp szerintem nem sikerült volna.
2016. dec. 22. 14:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát mi novemberben kezdtünk el próbálkozni (=nem védekezni), októberben megfigyeltem mikor van peteérésem (egyértelmű szokott lenni a nyák miatt) és novemberben is belőttem azt a dátumot. Novemberben hőmérőztem, mert kíváncsi voltam, hogy működik. Mindkettő szerint ugyanakkor volt, így abban a pár napban kicsit többet voltunk együtt, de a férjem kb. semmi változást nem érzékelt, nem beszéltem neki hőmérőzésről meg peteérésről. Akkor össze is jött, most 9 hetes terhes vagyok. Nem értem miért lenne gond, ha valaki már az elején körültekintően jár el és megteszi, ami tőle telik az ügy érdekében és nem lövöldözik csak a vakvilágba, hátha eltalàlja a peteérést.
2016. dec. 23. 09:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Én 26 éves vagyok, a férjem 29. 6 hónapja próbálkozunk az első hónapban nem mértem a hőmet, sőt, megfogadtam, hogy soha nem is fogom, de ennek ellenére a 2. hónapban már mértem. 5 évig mértem "csak úgy" a hőmet, mert rendszertelen a ciklusom és mindenféle hülye endokrin bajom van. Idegesített, amikor nem mértem a hőmet, mert foogalmam sem volt, hogy mikorra ne várjam, azt se tudtam mikor teszteljek vagy mikor készüljek arra, hogy megjön (mert nekem olyankor aztán jön...).

3. ciklusban már ovuteszteltem is, viszont nem befolyásolt semmit se a teszt, se a hőmérőzés, mert amúgy is 1-2 naponta együtt vagyunk. Max. azt, hogy mikor menjek vérvételre.

Egyszerűen engem zavar, ha nem tudom, hol tart a ciklusom.

2017. jan. 1. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!