Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 4-5 hetes terhessegnek arthat...

4-5 hetes terhessegnek arthat a fogaszati rontgen?

Figyelt kérdés
nem tudtam hogy terhes vagyok amikor csinaltak
2010. máj. 2. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
igen.
2010. máj. 2. 21:20
 2/4 anonim ***** válasza:

nemtudom. én 4 hetesen olyan gyogyit szedtem elég nagy adagban amit terhesen nem szabad. azt mondta a dokim rá h az első 6 hétben van a mindent vagy semmit időszak. szoval attol a gyogyimenniségtől ha gáz van akkor lement volna a baba. de nézte 5 hetesen is és 6 hetesen is nekem és minden ok volt.

de azért mond majd a dokinak h voltál röntgenen, és akkor jobban meglesi a pocaklakot :)

remélem minden ok lesz veletek

2010. máj. 2. 21:57
 3/4 A kérdező kommentje:

koszonom szepen a valaszaitokat!

kedves elso te jol megijesztettel,ezert alapossan utana neztem a neten

ime az eredmeny:

Fogászati röntgen után derült ki, hogy terhes vagyok. Mit tegyek? Lehet-e baja a babának belőle?

Egyértelműen nem. Az a minimális sugármennyiség, amely már érezhetően növeli a rendellenesség kockázatát, 10 RAD (10 db. 1:1 méretarányú felvétel) a magzatra célozva. Fogászati röntgen sugárterhelése legfeljebb 0,001 RAD, a tüdőszűrésnek 0,1 RAD, és nem a magzatra célozva. A röntgensugárzás ráadásul csak a terhesség 12-18. hete közt tud ártani a babának. dr. Elek Csaba

szoval a valasz nem!

minden jot nektek

2010. máj. 3. 00:55
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Nekem konkrétan a fogorvosnál a doktor mondta. Ne haragudj, ha megijesztettelek, de úgy gondolom, hogy a doki csak érti a dolgát. Hívd fel őket, kérdezd meg.

Neked is minden jót.

2010. máj. 4. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!