Mi a legelső tünete a terhességnek? Lent leírom bővebben hogy mire is gondolok.
Olvasgattam rengeteg kérdést és mindenhol az volt, hogy az első a menstruáció kimaradása. Az együttléttől számított 2 hét. De ez csak akkor van ha a 14. napon van együtt a pár. Mivan akkor, ha pont a menstruáció után 2-3 nappal fekszenek le védekezés nélkül. Akkor sincs tünet előtte? Mert ugye 2 hét az még kevés mert 28 napos egy ciklus. Valamit nem jól értelmezek? Tehát a kérdésem a következő:
Ha menstruáció után nem 14 nappal hanem csak 6-7 esetleg 8 nappal történik az aktus. Akkor mi az első tünet? És mikor?
Szerintem előbb elő kellene venned a biológia tankönyvedet és utánaolvasni a szaporodásnak.
Ha nincs peteérés akkor szexelhettek világba, akkor sem lesz baba!
Akkor csinálj egy tesztet az aktustól számított 12-14. napon, vagy ha nem jön meg a vérzésed.
Spontán peteérés ritka, de előfordul ami nem középidőben van.
A tünetekre meg ne adj, mensi előtt ugyanazok a tünetek fordulhatnak elő, igazából csak a teszt, majd a nődoki tudja megmondani, valóban babát vársz-e.
Igen, most kapcsolok mit írt a kérdező.
Valóban, ha a vérzés utáni kb. 8. napon voltak együtt, az pont peteérés környéke.
Nem az a lényeg, hogy az aktus mikor történik, hanem hogy a peteérés mikor van. Ugyanis te szexelhetsz a 8. napon, de abból nem lesz baba, ha csak a 14. napon van peteérés...
Vagy másik eset: Együttlét 12. napon, peteérés 14. napon. Ebből már simán lehet terhesség, de ezesetben is a megtermékenyülés a 14. napon történik, mert csak akkor lesz mit megtermékenyíteniük a fickóknak.
Az a lényeg végül is, hogy a hímivarsejtek 2-3 napig élnek, a petesejt meg 1 napig. Tehát a peteérés előtt 2-3 nappal, vagy aznap volt együttlét, akkor abból lehet terhesség, de a megtermékenyülés onnantól számolódik, hogy a pete kiszabadult.
Peteérés meg általános esetben a ciklus közepén van, tehát a 14. napon, 28 napos ciklusnál, de ez változó lehet, ami fix, hogy a peteérést követően 14 nappal jelentkezik a menstruáció, ha nincs terhesség. Tehát ha csak a 16. napon volt peteérés, akkor a 30. napra várható a mensi.
Akkor a konkrét kérdésedre a válasz. Tehát ha a 6. napon együtt vagytok, és akkortájt, tehát aznap, vagy 2 nappal később megérik petéd, akkor igen, korábbra tolódik az egész, és esetleg megjelenhetnek tünetek már azelőtt, hogy aktuális lenne a mensi. De hogy mi az első tünet, azt nem lehet tudni, mert mindenki más. Van akinél ez, van akinél az, van akinél semmi. Nincs általános szabály.
Tényleg....Már először is gyanus volt, csak azt hittem, hogy nő tette fel a kérdést, aki tudja mikor kezdődik a ciklus, és azt hittem csak elírás.
Szóval igen, ez nagyon fontos dolog, hogy a ciklus első napja nem amikor elmúlik, hanem amikor megjön!!!!
Tehát ha elmúlása után voltatok együtt 6-7-8 nappal akkor az nagyon nagy gond, az pont a peteérés környéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!