Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fiatalkorú terhességbe estem....

Fiatalkorú terhességbe estem. Párommal mindenképpen megszeretnénk tartani. Normális környezetet, és anyagi hátteret tudnánk neki biztosítani. Szüleimnek hogyan mondjam el? Rossz véleményeket nem kérek, meg hogy "ne cseszd el az életed" stb.

Figyelt kérdés
Terhesség,fiatalkori,egészség

2016. dec. 7. 22:15
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Második kommentelő:

Jogilag én és párom dönthetünk erről.

Ugyanis 16 év felett,már én dönthetem el,hogy megtartom-e vagy sem.

Illetve senki sem kényszeríthet arra,hogy elvetessem.

És igen,én EGYENLŐRE még nem fogom tudni eltartani a picit,egynenlőre a párom fog neki biztosítani mindent. Ebbe bele is egyezett. Én levelezőn leteszem a sulit,és megyek ugyanúgy dolgozni,hiszen nem hagyhatom hogy a párom biztosítson neki mindent,hiszen én vagyok az anyja.

2016. dec. 8. 06:29
 12/36 anonim ***** válasza:
89%
Drága csillag, nagyon ritka az, hogy egy pár ebben a helyzetben együtt marad. Ha apuka bármikor meggondolatlan magát, ott leszel egyedül -pláne, ha a szüleid akarata ellenére vallaltal gyereket. A te dönthetsz róla, hogy megtartod e se teljesen igaz. Ha a szuleiddel nem vagytok azonos véleményen, akkor a gyamhivatalhoz kell fordulni és ők donthetnek az ő akaratukkal szemben. Kérdés viszont, hogy 16 évesen, nulla jövedelemmel, nulla vegzettseggel, segítség és háttér nélkül mennyire jó ötlet a gyerekvallalas. Ha apuka raebred, hogy 3 embert kell eltartania, a gyerek sír, anyuka jövője nagy eséllyel a gyerekszules gyere, akkor mit csinálsz? Gyesbol és csaladipotlekbol tartod majd el a gyereket? Aki mellesleg hozzád se kerülhet majd, ha nem vagy nagykorú, hiszen igaz ugyan, hogy a szülője vagy, de gyam kell neki.... Ha a szülők, mármint a saját szüleid nem támogatnak, nem jo otlet a gyerekszules gyerekfejjel
2016. dec. 8. 06:58
 13/36 anonim ***** válasza:
88%

EGYELŐRE, kicsi szívem, N nélkül. Inkább tanulj még!

Nagyon tisztában vagy a jogaiddal, de a szüleidével is? Joguk van nem vállalni a porontyodat, ők csak érted felelősek.

2016. dec. 8. 07:14
 14/36 anonim ***** válasza:
93%
Anyagi hátteret a szüleitek pénzén szeretnétek biztosítani? Vagy van Valamelyikőtöknek munkája önálló keresete? Mert ha ez nincs akkor nincs Anyagi háttér.. Ha érted mire gondolok!!!
2016. dec. 8. 08:25
 15/36 anonim ***** válasza:
96%

Nagyon szép dolgokat írsz, kérdező, én kívánom, hogy így legyen, de sajnos az élet nem habostorta. :(

Hány éves a párod és mi a munkája? Tudod, mennyibe kerül egy csomag pelenka, és meddig elég? Tudod, mennyibe kerül 2 szülő (te és a párod) étkezése, ruházkodása, lakhatása?

Vagy valamelyikőtök szüleinél fogtok lakni? (Ez egyébként nem baj, ha ők vállalják, csak ne vedd készpénznek.)

Szerintem ez nem csak a te dolgod, nem csak a te döntésed.

Minél előbb állj a szüleid elé, hogy terhes vagy, át kell beszélni a dolgot, de te szeretnéd megtartani.

2016. dec. 8. 10:52
 16/36 anonim ***** válasza:
89%

[link]

"A terhes lányoknak kevesebb, mint 1/3-a fejezi be a gimnáziumot.

A tini anyukák fele a későbbiekben segélyen él.

A szülőknek csak 25%-a házasodik össze a gyermek megszületése előtt.

És ez csak néhány tény a sok közül. Bár ezek az USA-ra vonatkoznak, ahol a tini terhességek kétszer olyan gyakran fordulnak elő, mint más iparosodott országokban, mégis jól érzékeltetik a probléma komolyságát."

2016. dec. 8. 15:48
 17/36 A kérdező kommentje:

Senki sem mondta hogy a szüleimnek kell válallni a gyereket. :D

De nem értem... azt a kérdést tettem fel,hogy mégis hogyan mondjam el? Tanácsokat kértem EZZEL kapcsolatban!

Nem kioktatást. Az már teljesen az én dolgom hogy megtartom-e. Rohadtul nem ez volt a kérdésem!

2016. dec. 8. 17:38
 18/36 A kérdező kommentje:

A páromnak van biztos munkahelye ami jól fizet! Anyám külföldön dolgozik. Olaszországban és Amerikában.

De miért ezzel kell jönni? Ezekre nem vagyok kíváncsi. Hanem arra,hogy hogyan mondjam el? Tanácsokat kértem,nem kioktatást. Az már más dolog hogy megtartom-e. Úgy gondolom hogy teljesmértékben a MI családunkra tartozik.

2016. dec. 8. 17:41
 19/36 anonim ***** válasza:
86%

Akkor mondd angolul vagy olaszul, ha már a magyar olyan bonyolult.

Szerinted mit kell ezen túlcifrázni?

"Terhes vagyok." [itt jön egy büdös nagy saller, majd:] "Az a tervem hogy... "

2016. dec. 8. 17:57
 20/36 anonim ***** válasza:
84%

A páromnak.... Anyámnak....

És neked mid van??? Ja, igen. Egy magzat a méhedben. AMiről kizárólag te döntesz, hogy megszülöd-e. De felnevelni nem tudod, így kitartott leszel. És a szponzoraidnak nincs döntési joga...

De te tudod. Mégis hogy segítsünk? Honnan tudjuk, milyen a kapcsolatod anyáddal? Honnan tudjuk, tudja-e egyáltalán, hogy van "párod"? Honnan tudjuk, hogy tudja-e, hogy van szexuális életed???

A te életed, a te kapcsolataid, mégis mi mást mondhatnának, hogy állj elé, és mondd meg: "Anyu, terhes vagyok!"

2016. dec. 9. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!