Milyen hátrányai vannak a késői (30 feletti) családalapításnak?
Nem lesz 40 evesen 20 eves gyereked;)
Amugy semmi.
Azért van hàtrànya.
Nem vagy olyan fitt. Maga a korod,mind az esetleges komplikàciók,mind az élethossz összefüggésében.
Màs nem nagyon van. De cserébe nyugodtabb, tapasztaltabb,magabiztosabb vagy.
A korai gyerekvàllalàsnak is vannak hàtrànyai.
Kihordtam 21 évesen egy terhességet, az éjszakázás mellett elvégeztem a Pszfk-t.
33 évesen is szültem, egy nyomorult szigorlatra nem tudtam felkészülni, nem bírtam már az éjszakázást, a fizikumom nagyon nem ott van, mint 21 évesen.
35 vagyok, 10 hetes várandós. Fekszem, hányok és túlélek. Ha fel tudok kelni egy kicsit, a kislányommal játszom, a lakás szalad, a tip-top-énből egy kócos hajú, smink nélküli, bugyiban-pólóban szaladgáló bányarém lett. Remélem, h jobban leszek, mert utálom magam.
A kor előrehaladtával nehezebb lehet a teherbeesés is, és ahogy írták, fizikailag megterhelőbb. Nagyobb a generációs szakadék, de akik későn kezdik sokszor türelmesebbek a gyerekeikkel (nyilván nem mindenki :) ).
Nálunk a suliban vannak olyan öreg anyukák, hogy évekig azt hittem hogy ő a gyerek nagymamája... az azért nem lehet egy jó érzés :D
Nem biztos hogy sok időd lesz unokázni (nem 30 környékén, inkább ha mondjuk 35 körül szülöd az elsőt, a másodikat meg 38).
Alapvetően az egészségügyi kockázatok nőnek és kb ennyi.
A türelem,fittség se korfüggö. Az apa viselkedése se.
Én az elsöt 21 évesen szültem. Sokkal türelmetlenebb voltam akkor,de az ő apja nulla segítség volt akkor 31évesen. Fitt voltam.
Most született a második,jelenlegi párom mindenben segít vele és a naggyal is,simán jöhet a harmadik majd. Terhesen végig rosszul voltam,nem voltam fitt.Most minden ok.
Én 25,párom 31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!