Lehetek terhes?
A kérdező babát szeretne ("Szeretném, ha sikerülne.")
Kedves kérdező, tessék olvasgatni a neten egy kicsit a peteérésről :)
Menstruáció után azért minimum 8-9 nap kell, hogy megérjen egy petesejt, de normális esetben 28 napos ciklussal 14. napon történik meg az ovuláció.
Luteális fázis (ovu utáni szakasz) 12-16 napos a normális, de egyénenként változó és szinte biztos, hogy mindig ugyan annyi +-max1 nap. Pl nálam 14-15 napos, így ovuteszt és hőgörbe alapján mindig tudom mikor jön a mensi. Természetesen az ovuláció késhet vagy jöhet hamarabb ilyenkor beszélünk mensi késésről vagy korábban jövésről :D
Tehát, ha neked X hosszú a ciklusod akkor az ovulációd megközelítőleg X-14 nap. Kétnaponta legyetek együtt és akkor ha minden rendben veletek, hamar sikerülhet a baba :)
igen , babát szeretnénk, és nem védekeztünk. Igen én is így tudtam, hogy a ciklus közepén van rá esély.
De szerintem sokan vannak akik nem pont akkor estek teherbe, na mindegy, majd kiderül.
legyetek együtt amikor csak jólesik,és igen jövőhéten pedig nagyobb intenzitással
nekem dec.2-ára nem kell hogy megjöjjön legszebb ajándék lenne karácsonyra ;)
Egyik gyerekem a vérzés után pár nappal sikerült. (Később nem tudtunk együtt lenni, úgyhogy biztos).
A másik pedig a ciklus végén, mikor elvileg már régen véget értek a termékeny napok. Méret alapján is biztos, és a teszt is jó sok késés után lett pozitív.
Ezért érdemes két naponta együtt lenni, nem mindig működnek a dolgok a nagykönyv szerint. Így bármikor is van peteérésed, nem maradtok le róla.
Tesztelni csak akkor érdemes, ha késik! Azt figyeltem meg, hogy aki korán már tesztelget, az idővel teljesen rágörcsöl a babára, aztán a végén azért nem jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!