Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy - TSH: 3,19 mU/L....

Pajzsmirigy - TSH: 3,19 mU/L. Érdemes vele orvoshoz fordulnom?

Figyelt kérdés

Babát szeretnénk több mint 2 éve. Vizsgálatok megvoltak, elvileg mindketten rendben vagyunk, és elvileg az összeférhetetlenség sem áll fenn, mert voltak már + tesztjeim, de megjött utána. Ez az érték mai eredmény. Ősszel a hormonvizsgálatok során 3,52 volt.

Egy múlt heti hőtérképes vizsgálat szerint gond lehet a pajzsmirigyemmel, de a laboreredmény nem azt mutatja. A háziorvos szerint SEMMI teendőm sincs.

Én viszont olvastam, hogy babát tervezőknél az érték legyen 2 alatt. Hát az enyém fölötte van bőven...

Érdemes utánajárnom? Vagy tényleg nincs vele gond (elvileg 0,55-4,78 között jó), és legyek türelmes?

Van, aki ilyen vagy hasonló értékkel esett teherbe? Nem fog gondot okozni?

2010. ápr. 29. 16:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én pajzsmirigyes vagyok!Nekem is volt több pozi tesztem de mindig megjött!Nekem is mindig 2,de inkább 3 fölött volt a TSH-m!5 év telt el így!Aztán leesett a TSH-m 1 körülre és meg is maradt a terhesség.Most 29 hetes vagyok ,és minden rendben van!Szóval ezzel csak azt akartam mondani,hogy lehet,hogy érdemes lenne utána járni!
2010. ápr. 29. 17:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Szia! Mitől eshetett le a TSH-d akkor? Amúgy amikor magasabb volt, minden egyéb rendben volt?

Gondolom a magasabb értékeknél neked sem emlegették, hogy ez lehet a baj...??

2010. ápr. 29. 17:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem,nem emlegették!Mindig azt mondták,hogy jók az értékek!És hogy várjunk türelemmel ,majd jön a baba!Hogy mitől esett le azt nem tudom!Lehet egy kisebb gyulladás,vagy pszichés ok!De mikor pozi lett a tesztem,megnézték és 0.98 volt!És ez a terhesség meg is maradt!!!
2010. ápr. 29. 17:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 7, már szedek rá gyógyszert, eddig soha nem volt vele problémám. Orvos szerint lehet öröklött, akkor élethosszig gyógyszer, de lehet egyszeri, időszakos alultermelés is, akko r hamar megoldódik. Ha csak időszakos, akko r nem jár a koleszterin szint megemelkedésével, csak valami okozta most. Ha viszont a koleszterin is magas, akko r valószínűleg tartósan kezelni kell. Babához mindenképp be kell állítatni. Itt már írták korábban, hogy van, aki 7 TSH-mellett lett kismama és valószínűleg meg egészségesen meg is fog születni a baba. A gyógyszert viszont szedni kell szerintem!
2010. ápr. 29. 17:55
 5/13 A kérdező kommentje:
A koleszterin, és minden egyéb más teljesen tökéletes!
2010. ápr. 29. 18:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Esetedben szerintem érdemes lenne dokihoz fordulnod (endokrinológushoz). Nekem 4 körül van a THS-m. A nőgyógyászom, plusz egy endokrinológus doki is azt mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni, mert határértéken belül van. Én ennek ellenére írtam egy pajzsmirigyes dokinak is, hogy valóban igaz-e, hogy erre nem kell gyógyszert szednem, merthogy én is mindenhol azt olvastam, hogy ennek az értéknek 2 alatt kell lennie. A történethez hozzá tartozik, hogy én 3 éve nem esek teherbe, nem is volt soha pozitív tesztem. Ez a pajzsmirigyes doki azt válaszolta, hogy az én esetemben nem ettől van a meddőség, mert ettől ugyan teherbe lehet esni, de sokkal nagyobb a vetélés esélye, ha a TSH magas. Lehet, hogy nálad csak ez a probléma, és ha gyógyszeresen beállítanák, megmaradna a babád. Sok sikert!
2010. ápr. 30. 09:38
 7/13 anonim ***** válasza:

Azt olvastam mindenütt, hogy az 1 körüli érték a jó, meg kéne beszélni egy endokrinológussal, hogy mit tegyél.

De meg lehet próbálni pl a Femibion jód tartalmú terhesvitamint. Vagy a jódaqua vizet.:)

2010. ápr. 30. 10:53
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kedves válaszokat, de kérlek, válaszoljatok még.

Esett közületek valaki ilyen értékkel teherbe? Mi történt?

2010. máj. 2. 21:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia! Engem a Róbert Károly meddőségiében kezelnek. A TSH-m 2,19 volt, erre 25 mikrogramm Euthyroxot kellett szednem, majd 3 hónap múlva újabb vérvételre menni. Ekkor 2,49 lett a TSH, ezért növelni kellett az adagot 50 mikrogrammra. Ezt most szedem és 3 hónap elteltével kell újabb vérvételre mennem. Remélem akkor már jó lesz a TSH értékem.
2010. máj. 3. 14:35
 10/13 anonim válasza:
Szia! Nekem 3,975 volt, több dokival is beszéltem a nőgyógyászom azt mondta,h előfordulhat, h ezért nem jön össze a baba egy éve.Végül kikötöttem egy endokrinológusnál aki írásban javasolta a háziorvosomnak,h írjon fel nekem letrox 50-et. Már 5 napja szedem :D remélem használ!!!!
2010. máj. 3. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!