Teljes kávé- és alkoholtilalom már a babatervezéskor? S jobb, ha a férfi is mértéket tart?
Az alkohol nem kérdés számomra, azt teljes mértékben kiiktattam, nem iszom egy kortyot sem, amióta babát szeretnénk. Kávét is jobb abbahagyni? Próbálok néhány napja helyette inkább friss gyümölcslevet inni- férjem szerint ennyire nem kell "túlzásba vinni".
Férjem nem igazán változtat semmin. Ez gond lehet szerintetek? Minden este iszik egy pohár bort vagy egy üveg/doboz sört (amit nem sajnálok tőle, de most mégiscsak babát szeretnénk...), kávét naponta 4-5-öt is megiszik (jó erőset)
Lehet, én viszem tényleg túlzásba?
Igen, picit túlpörgöd! :)
Nyugodtan igyák kv-t több tejjel. Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babával és iszom kávét, 2-3 gyengébb tejeset, meg is halnék nélküle. 90/50 a vérnyomásom nélküle. Nem tiltott a kávé.
Mondjuk annak én alapból nem örülnék, ha a férjem naponta alkoholt inna, és ezt nem a babatervezés szempontjából értem...Kávéból az egészsége miatt kicsit csökkenthetne!
Te pedig kicsit nyugisabban állj hozzá a babatervezéshez, nem lesz gond! :)
Nem, nem kell a kávét abbahagyni, hiszen terhesen is lehet inni, ha nincs gond a magas vérnyomással, pulzussal. Pozitív tesztig miért ne lehetne inni egy-egy pohár bort? 5-6. hétig össze sem kapcsolódnak a keringési rendszerek. De rendben, legyünk szigorúak, ovu után TE már ne igyál.
Szerintem kettőtöknek pont félúton kéne találkozni, mindketten ihattok nyugodtan egy-két kávét és heti egy-két pohár bort - utóbbit mondjuk te csak ovuig. Kb. így reális szerintem, a te oldalad eltúlzott, párod meg figyelehetne picit jobban. (Miért kell minden nap alkohol, még ha kevés is...? Ez nem jó...)
Én iszom 1 kávét. Csak energiaital nincs több mióta próbálkozunk. Az alkohol nálam nem téma, a szilveszteri pezsgő óta nem emlékszem, hogy bármit is ittam volna.
Napi 4-5 kávénak már lehet egészségkárosító hatása, maga miatt is ráférne 2-re csökkenteni.
A pozitív teszt előtti két hétben nyaraltunk. Elég mértéktelenül volt minden, alkohol, cigi, nem teljesen legális cuccok is.
Az orvos, amikor a terhességet megállapította, megkérdeztem ezekről. Legyintett, hogy akkor még nem okozott kárt.
Kávéra azt mondta, hogy ugyanaz az mérték az ajánlás terhesen, mint a nem terheseknek (kivéve magas vérnyomás esetén). Napi 2-3 kávét egész terhesség alatt ittam.
Elvileg napi egy pohár bort is ihattam volna, de mivel alkoholt cigi nélkül nem tudok, így mindkettő kimaradt a terhesség alatt. Illetve egyetlen alkalommal egy buliban megittam egy pohárral és elszívtam egy fél cigit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!