Laparoszkópos PCO műtét után kinek mikor sikerült a baba?
nincs még belátható időpont mikor lesz a műtét, 2 hónapja mondta a nőgyógyász, hogy PCO-m van.
Sajnos nem most alakult ki, első menzesztől lehetett mert a tünetei akkor kezdődtek nálam, sajnos a szőrösödéssel, ok nélküli hízással, rendszertelen menzesszel kellett felnőnöm, míg egy normális nőgyógyász mondta, hogy bizony ez a gond.
Endokrinológusnál 1 hónapja voltam, 1,5 hét mulva megyek vissza az eredményekért, mondta a nőgyógyász, hogy utána ír ki műtétre.
Már nagyon várom, nagyon szeretnénk babát és főképp azok története érdekelne akik úgyszintén régóta, erős tünetekkel küzdöttek ezzel és volt műtét :)
Persze mindenkit szivesen meghallgatnék, mert nem tudom mire számíthatok :( :)
Köszönöm előre is :)
ismét köszönöm a válaszokat.
Ha megkapom az eredményeket az endokrinológusnál és ő megmondja mi merre hány óra okosabb leszek, itt is leirom mert így tényleg csak a veszekedést szültem :( :)
Fogytam! 2,5 éve mikor úgy döntöttem babát akarok keményen csináltam meg lett az eredménye, tényleg tankönyvbe való volt a fogyás 16 hónap alatt 49 kg.
Csakhogy! amikor elértem a súlyt rosszul voltam.
Nem éhezéssel értem el így nem amiatt.
Párom cukorbeteg így ő tanácsolta mérjem meg a cukrom.
Sokszor volt 4 alatt, mértünk 2,8-at is.
A mozgást nem hagytam abba de sajnos a 4 hónap eredménytelenség után általános étrendet tartottam. Nem ettem édességet ilyeneket de mégis jött vissza, 1 év alatt 20kg (amit nem muszáj elhinni de tényleg nem faltam és nem az általános jojo hogy meguntam/ettem :/ )
Azóta semmi rosszullét tünet, de sajnos lefelé sem megy.
Az orvos semmit sem mondott erre, hogy összefügg e azzal, hogy a babalesz oldalról rendeltem progeszteron krémet.
Megjött a menzeszem 3-4 hónapig rendszeresen, majd abbahagytam hátha magától is megjön de nem és a krém hatására sem utána. A rosszullétek is ez időtáján kezdődtek.
#6-os vagyok ismét. Gratulálok a kitartásodhoz és elszántságodhoz, hogy ilyen szépen le tudtad adni a kilókat! Annak, hogy így nem voltál jól endokrin okai lehetnek. Biztos vagyok benne, hogy egy alapos kivizsgálás fényt derít majd erre! Ha ennyi ideje próbálkoztok, akkor a legjobb helyen egy meddőségi központban lennél! Bp.-en még a Mens Mentis szakosodott leginkább a PCO kezelésére. Ezek az intézmények holisztikusabban nézik a problémát, mint egy nőgyógyász.
Az alacsoy cukorhoz még annyit, hogy én pl. úgy vagyok IR-es, hogy a cukrom terhelésre lefelé zuhan. A túlzott inzulin termelés nyomja le, mert az meg az egekben volt. Amióta megkaptam rá a gyógyszert a cukrom 5 körül van, az inzulinom pedig normál határokon belül. És azóta nem kívánom folyamatosan az édességet, nem remeg kezem- lábam az éhséggel együtt, szinte grammra pontosan tartom a súlyomat.
Mindemellett azért is érdemes meddőségibe menni, mert ott egyből más irányokban is elkezdenek vizsgálódni (átjárhatóság, stb.), hogy ne veszítsetek több időt. Nyilván senki sem egyforma, de nálam hiába van most rendben a PCO, a kivizsgálásoknál váratlan dolgok is kiderültek: elzáródott petevezeték, endometriózis, méhsövény- ezért csak lombikkal lehet babánk.
Szívből kívánom, hogy nálad 'csak' a PCO legyen, de nem zárhatod ki ezeket alaposabb kivizsgálás nélkül!
Mindenképp meddőségi központban a helyed!
Kedves utolsó köszönöm! :)
Mindenképp megteszek mindent ami segít, első most az endo de természetesen megyek tovább amig kell.
Ha majd valakit érdekelne szivesen megirom mi lett az eredmény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!