Ha az ovu előtti napokon és az ovu napján is együtt vagyunk, akkor miért nem jön össze?
"Szóval csak az ovut kellett eltalálni."
Nem, ez nem igaz. HA eltaláljátok az ovut, és még emellett mindketten teljesen egészségesek vagytok, akkor van egy ciklusban 15-20% esély arra, hogy baba is lesz belőle. Iszonyat kényes és bonyolult folyamat a teherbe esés, ezért ilyen alacsony az esély egy ciklusra vetítve. Egy év várakozás még teljesen normális tökélesen egészséges próbálkozók esetén is.
Ha ennyire aggaszt, akkor igenis orvoshoz kellene mennetek, nem még fél évig görcsölni minden középidőre. Pl. az is lehet, hogy a kis fickók nem elég fickósak. Vagy hiába értel ovus fájdalmat, valami még sincs rendben a tüszőrepedéssel. Szóval a párodnak se ártana egy andrológiai kivizsgálás. Neked se a hormonális vérvétel.
Mondd azt a dokinak, hogy már egy éve próbálkoztok.
Ha megvolt az első kör kivizsgálás, és minden rendben, akkor lehet, hogy megnyugszotok annyira, hogy újult erővel folytathatjátok a spontán babaprojektet. Viszont ha bármi probléma kiderül, akkor időt nyernétek.
Sokszor a "rágörcsölés" miatt nem sikerül. Én is tapasztaltam.
Nekünk az első három gyerekünk az első tervezett hónapban megfogant. Abból indultam ki, hogy csak egymásra nézünk, és összejön.
Aztán amikor a negyediket terveztük, már kigondoltam, melyik hónapban szülessen (már a harmadikat is így terveztük), hogy a legpraktikusabb.
Aztán jött a "pofára esés". Nem jött a baba, és nem jött és nem jött. Bő fél év telt el nálunk is, amikor le tudtam tenni a dolgot, én orvoshoz nem akartam menni, azt gondoltam, hogy "rendben, akkor három gyerekünk lesz"...
Elkezdtem mindenféle elfoglaltságot találni magamnak a munka és a család mellett, aztán hopp, a következő hónapban megfogant.
Én is pontosan tudtam hogy mikor van ovulációm, mert akkor már másfél éve erős fél-egy napig tartó has és derékfájásom volt mindig olyankor, erősebb, mint menstruációkor, szóval eltéveszthetetlen volt...
És mi is "jókor voltunk együtt".
Ezek nem egyszerű dolgok. És mivel Nálatok még nincs gyerek, ezért akár a pároddal is lehet valami, de agyalni nem szabad ezen.
Éljetek szabadon, szerelmeskedjetek amikor jól esik, és majd kialakul. Ha eltelne az egy év, akkor érdemes menni kivizsgálásokra is.
Persze a Te döntésed, hogy neki állsz-e ovutesztelni, hőt mérni meg ehhez hasonlók, de talán nem érdemes, mert az is nagyon lélekölő tud lenni.
Én is 30-al szültem amúgy az elsőt, és most 40 előtt a 4-et, szóval elkésve nem vagy még hidd el! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!