Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A meddőséget egy nőgyógyászra...

A meddőséget egy nőgyógyászra észre veszi?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk 😊

De sajnos eddig nem jött össze 😕 6hónapja!!

Voltam dokinál mondtam neki hogy mióta próbálkozunk azt mondta ez még nem olyan sok idő miközben vizsgált megkérdeztem tőle hogy esetleg nem lehet hogy meddő vagyok?!

Azt mondta nem! Semmi bajom!! Ezt egy vizsgálatból megtudja mondani??

2016. aug. 29. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, ennyiből nem tudja megmondani. De csak egy év után kezdődnek a vizsgálatok. Hány évesek vagytok?
2016. aug. 29. 22:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Ilyenkor milyen vizsgálatra kell menni? Csak hogy megnyugodjak! Jaj remélem nincs gond 😕

Én 20 a férjem 21

Mielött jönnének az olyan hozzászólások hogy még fiatalok vagyok stb hozzá teszem 2éve házasok vagyunk és elötte két évig jártunk tisztába vagyunk vele mit jelent egy gyermek vállalás!!

2016. aug. 29. 22:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem fiatalok vagytok. A meddőséghez plàne (amit a kor befolyàsol, pl petefészek elégtelenség stb).

A nőgyógyàsz annyit meg tud àllapìtani,hogy van-e peteérésed, meg vannak a szükséges szerveid (méh+petevezetők+petefészkek pl) illetve hogy vannak-e cisztàid vagy gyulladàs stb. A hormonokat nem tudja ìgy megnézni sem a spermàkat stb.

Fél év semmi próbàlkozàs tekintetében. Ha ennyitől kétségbe vagytok esve az is azt bizonyìtja,hogy fiatalok vagytok. Egy egészséges nőnek 20%esélye van teherbe esni a ciklusa alatt,ha minden klappol. A nők (ha jól emlékszem )60-70%-a esik teherbe az első évben. A maradék 1-2 év alatt, úgy hogy semmi bajuk sincs.

Kivizsgàlàsokat 1 év utàn tudtok kérni,de a korotok miatt ott sem fognak igazàn komolyan venni,mondvàn ràértek. Szóval marad a magàn.

Nekem pl a fiam elsőre összejött, a lànyom egy èv utàn, a legkisebb most van útban szintén elsőre sikerült. Semmire sincs garancia.

2016. aug. 29. 22:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy-másfél év próbálkozás után menjetek orvoshoz (mindketten).
2016. aug. 30. 07:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért kell azzal jönni, hogy fiatalok és ráérnek még stb. Ha valaki elhatározza, hogy babát szeretne, átérzi ennek a felelősségét és nem sikerül, természetes, hogy csalódott, függetlenül attól, hogy hány éves. Ha nálad a sima nőgyógyászati vizsgálaton minden rendben volt (amit az előző hozzászóló jól leírt), akkor a férjednél lenne érdemes egy spermavizsgálatot végeztetni. Ez van még meg viszonylag egyszerűen. Ha itt is minden oké, akkor később (1 év próbálkozás után fognak küldeni) hormon vizsgálat lesz nálad, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, véralvadás vizsgálat, esetleg immunológia, de ez már csak több év után szokott lenni.

Bizakodj, fél év még nem jelent semmi rosszat, de ha megnyugtatna, csináltassatok egy spermavizsgálatot.

2016. aug. 30. 08:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatásokat 😊

Remélem tényleg nincs gond, ugy döntöttünk a férjem elmegy egy sperma vizsgálatra, én pedig kérek egy hormon vizsgálatot, nem görcsölök rá hogy terhes legyek de sajnos elég sokat hallottam hogy nők fiatalon meddők, arra is gondoltam hogy talán az össze vissza ciklusaim miatt nem sikerül, de ezzel voltam dokinál azt mondta hogy az a pár nap eltérések nem okoznak gondott de kaptam rá norcurut gyógyszert!

2016. aug. 30. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!