Csak akkor mehetek el kivizsgálásra ha már több, mint 1 éve próbálkozunk?
Legutoljára augusztusban írattam fel gyógyszert, de a kórházban mindig más orvoshoz kerültem, mivel nincs sajátom még.
Mindenképpen válasszak magamnak egy orvost vagy csak essek be az ambulanciára akárkihez?
Nem szeretnék magánrendelésekre járni, inkább végig ülöm a sort.
Én elmennék a helyedben megkérdezni. Viszont ha azt mondod hogy már egy éve próbálkoztok akkor sorba veszik a fontos vizsgálatokat a HSG-vel együtt és az egy kissé kellemetlen , van akinek egyből Laparoszkópiát javasolnak(és ha mégsincs ilyesmi problémád akkor felesleges tortúra és lehet a baba jön ezek nélkül is).
Na ezért érdemes kivárni ha még csak most kezdtétek el ,de azt hogy kérésre hormonvizsgálatot csinálnak e azt nem tudom így az elején. Viszont baktérium kitenyésztés alap szerintem. Jobb ha őszintén megmondod mióta próbálkoztok és attól még meg lehet beszélni az orvossal az aggályaidat és valószínű alapvizsgálatokat fog csinálni.
Sok sikert a babához és türelem :) Én 4 éve várok a babára.
Köszi :)
Azt hiszem várok min. fél évet.
A pco-tól egy picit félek, mert eléggé pattanásos vagyok.
Neked pedig sok sikert kívánok! :)
Köszi:)Én is remélem ,hogy most már nem kell sokat várni rá mi túl vagyunk minden vizsgálaton,nálam semmi baj sincs.
Te csak a pattanásos bőrt említetted ,akkor itt vannak a többi fő tünetei a PCOS-nek:
"A PCOS zavarba ejtő betegség azért, mert sok esetben nehéz diagnosztizálni, illetve a jellemző tünetek nem minden PCOS-betegnél észlelhetők. Van olyan nő, akinek semmilyen külsődleges tünete nincs, a hormonkép sem igazolja az eltéréseket, csupán az ultrahang mutatja ki a megnagyobbodott policisztás petefészkeket.
-Rendszertelen vagy hiányzó peteérés - általában 100%-ban jellemző, kivétel nélkül (megjegyzés: ez nem tévesztendő össze a menstruációval! Peteérés nélkül is lehet valakinek menzesze)
-Elcisztásodott petefészkek - 95%-ban jellemző
-Súlyfelesleg, hajlam a hízásra - 75%-ban jellemző (megjegyzés: az újabb források szerint valójában a PCOS-os nők körében a túlsúly aránya csak 35-45%)
-Aknés bőr, fokozott szőrnövekedés - 70%-ban jellemző
-Koleszteron illetve triglicerid-eltérések a vérben - 70%-ban jellemző
-A családban volt már példa keringési betegség, elhízás és cukorbetegség együttesére, nehezített teherbeesésre - 100%-ban jellemző"
Remélem ezek arról győznek meg hogy neked nem lehet ilyen problémád és látod már egy hüvelyi ultrahang is kimutatja .
Nem tudom, hogy van-e peteérésem, nem hőmérőzök és egy ideig biztosan nem is akarok. Bár félidőben szokott lenni az ún. tojásfehérje szerű nyúlós nyák.
Nem mondanám magamra, hogy kövér vagyok, bár a derék és hastájékom eléggé aránytalan úgy összesítve a testemhez képest. (Hugom és édesanyám súlyfelesleggel küszködnek)
A pattanásos arcot már mondtam.
Most voltam vérvizsgálaton, ami kimutatta, hogy magas a koleszterinem.
Édesanyám velem 1 év után esett teherbe, hugom nem tervezett volt. 40 évesen szeretett volna újabb babát, de nem jött össze neki sehogysem.
Hát ennyi.
Nem vagyok valami nyugodt, ugyanis majdnem mindegyik illik rám egy kicsit :(
Én írtam neked a PCOS tüneteit.
:S sanálom ha mégis fenáll nálad ennek a gyanúja,de akkor én a helyedben mindenféleképp elmennék orvoshoz ,mint olvashattad már ultrahangon is látja az orvos ha ez a baj.
És hát akkor jobb ha minél előbb kezelnek. Ez esetben nincs mire várnod.
Mint pcos szeretnék neked adni egy tanácsot! Nézd meg a pco-szindroma.hu honlapot. Rengeteg hasznos info és orvosajánló van rajta, sőt most alakulnak önsegítő körök.
Azt nagyon fontos tudnod, hogy a pcos nem nőgyógyászati, hanem anyagcsere betegség, éppen ezért nem nőgyógyászhoz kell vele elsődlegesen fordulni, hanem endokrinológus belgyógyászhoz! Nőgyógyász nem biztos, hogy elküld terheléses inzulinra, elkezd stimulálni, műteni akar, mert ez van a nőgyógy protokollban. Velem is majdnem ez történt, de szerencsére megtaláltam a honlapot és hozzáértő belgyógyászt.
Egyébként pedig egy csomó családtervezéssel foglalkozó hely van, ahol nem néznek rád furán, ha pusztán fel akarsz készülni egy tervezett terhességre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!