Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Méhen kívüli terhességgel...

Méhen kívüli terhességgel kapcsolatos gondom van? Megint cisztám van, vagy pedig méhen kívüli?

Figyelt kérdés

Történetem:

Októberben 2 nappal a ciszta felfedezése után hajnalban rohantunk be a kórhába, mivel a jobb petefészkemen lévő 5cm-es ciszta megrepedt és tele lett vérrel az egész kismedencém, reggel rögtön laporoszkópia, kitisztogattak... Azóta rajta vagyunk a babaprojekten, eddig sikertelenül. Márc.28-án volt az utolsó menstruációm, de már előtte pár nappal néha hányingerem volt. Mivel megjött, persze nincs baba. Amióta elmúlt továbbra is naponta rámjött néha hányinger (főleg kávétól), és folyton görcsölt a hasam. Gondoltam, kezdődik a peteérés. A 15-ik napomon annyira szúrt a jobb petefészkem, alig bírtam ülni és a késszúrás szerű fájdalom kisugárzott a fenekemig (mintha a kijáratot szúrnák tűvel). Bocsi, igyekszem szépen fogalmazni... ez elmúlt, de továbbra is folyton szúr a p.fészkem már-már szinte elviselhetetlenül. Eddig úgy gondoltam, biztos megint ciszta. De!! 2 napja hányingerrel kelek, tegnap ahogy lenyeltem a kávém, már jött is visszafelé. Ilyen a cisztámnál nem volt, ezért attól félek hogy terhes vagyok, de méhen kívüli. Ma veszek tesztek, reggel megcsinálom. Dokimmal beszéltem, holnap megyek uh-ra, de már szétvet az ideg. Légyszi, akinek volt méhen kívülije, megírná, hogy ilyen tüneteket észlelt-e? Van okom aggódni??

Előre is köszönöm!!

2010. ápr. 20. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Megteszed, hogy megírod nekem, hogy mitől gondolod, hgoy méhen kívüli? (nekem ez segítség lenne, mert én nem tudom milyen az, és nekem is vannak panaszaim) lehet, csak petevezeték v. hüvely gyulladásod van.
2010. ápr. 20. 12:02
 2/6 A kérdező kommentje:

A laparoszkópia miatt 3 kis célkeresztem van (varratok), 1 a köldöknél, 1 a bal p.fészeknél, 1 a jobbnál. És mivel ott a célkereszt, ergo tudom, hogy hol volt a cisztám, és nekem pontosan ugyanott szúr. Tehát kizárásos alapon, nem lehet hüvelygyulladásom, a petevezeték gyuszi miatt pedig szerintem nem csak egy bizonyos pontban szúrna, inkább görcsölne, de azért köszi.

Mivel rajta vagyunk a babaprojecten fennáll a terhesség esélye, de mivel nekem nem a méhem görcsöltem, és mint írtam szabályosan kihánytam a kávét, és folyton hányingerrel küzdöm, ezért gyanítom a méhen kívülit. Egyszer már voltam terhes, most is olyan tüneteim vannak, csak a erős szúráson kívül mást nem érzek.

Remélem, érted és tudtam segíteni...

2010. ápr. 20. 12:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért, melón vagyok és sietek írni...
2010. ápr. 20. 12:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Méhen kívülinek is lehetnek ugyanolyan tünetei, mint a "rendes" terhességnek, azzal a különbséggel, h. a méhen kívüli egyszer csak elkezd vérezni és komoly gondokat okoz(hat). Intő jel lehet a vérzés, akár kevés is, negatív teszt, de ugyanakkor kimaradt menstruáció.

Hány napos a ciklusod? Már meg kellett volna jönnie? Ha kimarad, szerintem irány a doki.

Sok sikert!

2010. ápr. 20. 14:11
 5/6 A kérdező kommentje:
29-30ra nem várom. Holnap megyek dokihoz, ha ciszta van, úgyis meglátja. Ha baba, arra pedig előbb-utóbb fény derül. Nagyon rossz ez az erős szúrás...
2010. ápr. 20. 14:18
 6/6 anonim ***** válasza:
A méhenkívülinél is + a teszt, akkor is termelődik Hcg. Eleinte nincs semmi különbség, csak a beágyazódás helye. Nem mindig okoz panaszt, sokszor csak az uh fedezi fel, ezért minél korábban látni kell orvosnak.
2010. ápr. 20. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!