Méhen kívüli terhességgel kapcsolatos gondom van? Megint cisztám van, vagy pedig méhen kívüli?
Történetem:
Októberben 2 nappal a ciszta felfedezése után hajnalban rohantunk be a kórhába, mivel a jobb petefészkemen lévő 5cm-es ciszta megrepedt és tele lett vérrel az egész kismedencém, reggel rögtön laporoszkópia, kitisztogattak... Azóta rajta vagyunk a babaprojekten, eddig sikertelenül. Márc.28-án volt az utolsó menstruációm, de már előtte pár nappal néha hányingerem volt. Mivel megjött, persze nincs baba. Amióta elmúlt továbbra is naponta rámjött néha hányinger (főleg kávétól), és folyton görcsölt a hasam. Gondoltam, kezdődik a peteérés. A 15-ik napomon annyira szúrt a jobb petefészkem, alig bírtam ülni és a késszúrás szerű fájdalom kisugárzott a fenekemig (mintha a kijáratot szúrnák tűvel). Bocsi, igyekszem szépen fogalmazni... ez elmúlt, de továbbra is folyton szúr a p.fészkem már-már szinte elviselhetetlenül. Eddig úgy gondoltam, biztos megint ciszta. De!! 2 napja hányingerrel kelek, tegnap ahogy lenyeltem a kávém, már jött is visszafelé. Ilyen a cisztámnál nem volt, ezért attól félek hogy terhes vagyok, de méhen kívüli. Ma veszek tesztek, reggel megcsinálom. Dokimmal beszéltem, holnap megyek uh-ra, de már szétvet az ideg. Légyszi, akinek volt méhen kívülije, megírná, hogy ilyen tüneteket észlelt-e? Van okom aggódni??
Előre is köszönöm!!
A laparoszkópia miatt 3 kis célkeresztem van (varratok), 1 a köldöknél, 1 a bal p.fészeknél, 1 a jobbnál. És mivel ott a célkereszt, ergo tudom, hogy hol volt a cisztám, és nekem pontosan ugyanott szúr. Tehát kizárásos alapon, nem lehet hüvelygyulladásom, a petevezeték gyuszi miatt pedig szerintem nem csak egy bizonyos pontban szúrna, inkább görcsölne, de azért köszi.
Mivel rajta vagyunk a babaprojecten fennáll a terhesség esélye, de mivel nekem nem a méhem görcsöltem, és mint írtam szabályosan kihánytam a kávét, és folyton hányingerrel küzdöm, ezért gyanítom a méhen kívülit. Egyszer már voltam terhes, most is olyan tüneteim vannak, csak a erős szúráson kívül mást nem érzek.
Remélem, érted és tudtam segíteni...
Méhen kívülinek is lehetnek ugyanolyan tünetei, mint a "rendes" terhességnek, azzal a különbséggel, h. a méhen kívüli egyszer csak elkezd vérezni és komoly gondokat okoz(hat). Intő jel lehet a vérzés, akár kevés is, negatív teszt, de ugyanakkor kimaradt menstruáció.
Hány napos a ciklusod? Már meg kellett volna jönnie? Ha kimarad, szerintem irány a doki.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!