Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombikra járjak, vagy munkát...

Lombikra járjak, vagy munkát keressek? Munkanélküli lettem, úgy hogy már javában lombikozunk.

Figyelt kérdés
Mindig van egy hónap kihagyás két lombik között, ha akkor felvesznek valahova, akkor a három hónap próbaidő alatt nem tudok lombikra járni. És ha utána megtudják, akkor azért rúgnak ki, ha próbaidő alatt tudják meg, akkor meg még indok sem kell hozzá, h kirúgjanak.Ha nem dolgozom évekig, mert lehet, csak évek alatt jön össze a baba, akkor az a baj. Választanom kell a gyerek, vagy az állás között?Az idő meg csak megy, kevesebb az esély, hogy terhes leszek, ha halasztagtom. De a társadalom azt várja el, hogy dolgozzak, főleg, hogy senki nem is tudja, hogy a folyamatos beültetések miatt nem keresek munkát. De meddig mehet ez így?Mit csináljak?
2010. ápr. 19. 16:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Hogy lettél munkanélküli? Tudod, hogy a lombikosoknak védettség jár???

Amúgy én keresnék munkát és ha találok, akkor 3 hónapra szüneteltetném a próbálkozást. Utána ha bejelented, hogy lombik programban veszel részt (igazolás a kórháztól), akkor védett vagy ugyanúgy, mintha terhes lennél. Egészen a gyerek 3 éves koráig nem tudnak kirúgni. Ezt tudtad? Szerintem az előző munkahelyről se küldhettek volna el, de nem írtál részleteket.

2010. ápr. 19. 16:21
 2/18 anonim ***** válasza:
valahogy meg kéne próbálni mindkettőt. ha rendes a munkáltató akkor próbaidő alatt is el fog engedni, ha nyomós indokot találsz. ne mond meg neki az igazat, mert az lehet, hogy elrettenti, de mondjad pl. hogy tanulsz és órád van akkor. így annyit biztos meg engedd, hogy a próbaidő alatt is kivegyél pár nap szabit.
2010. ápr. 19. 16:22
 3/18 anonim ***** válasza:
Pár nap szabi??? Én lombikos voltam, a stimuláció ideje alatt minden nap injekció, beültetés után 3 hét (!) fekvés... Ennyit erről az ötletről...
2010. ápr. 19. 16:26
 4/18 anonim ***** válasza:

szia!

bocs, nem tudtam, hogy ez ilyen sok időt elvesz. hát akkor tényleg nem egyszerű megoldani :(

2010. ápr. 19. 16:28
 5/18 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy a lombokiosoknak védettség jár a felmondás alól.Tudták a munkahelyen? Mert ha igen akkor lehet valami jogorvoslatot kérni.Vagy már nem szeretnél ott dolgozni?
2010. ápr. 19. 16:37
 6/18 A kérdező kommentje:

Bocs mindenkitől, azt tényleg nem írtam oda, hogy nem mondtam el a munkahelyemen, többet jelentett, hogy nem tudják, hogy nem susmusolnak a hátam mögött, nem sajnálnak le, nem faggatnak állandóan, mint, hogy kirúgnak. Kis cég, 50 ember, abból 40 nő, képzelhetitek, meg az emberek amúgy is rosszindulatúak, nekem ez nem hiányzott!Vállaltam a kockázatot, de tudjátok lombik ide, vagy oda, akkor is kirúg más indokkal, ha ki akar rúgni, ha bejelentem a lombikot. Mint ahogy most is olyan indokkal küldött el, ami nem is igaz. Beperelhettem volna, és tuti nyerek, de mit nyerek vele?Egy csomó pénzem elmegy az ügyvédre, elég nekem a lombik költsége is!

Amúgy én UH-k alatt megoldottam, hogy késtem két órát, és délután ledolgoztam. (Rugalmas munkaidő) Csak a leszívás után, meg a beülti után vettem ki táppénzt, amit ugye nem kellett megindokolni, és az kb. 1,5 hét táppénz volt egy hónapban, csak ugye ki akar egy olyan alkalmazottat, aki két havonta elmegy másfél hét szabira? Vagy havonta? Mert olyan is volt.

Köszi a válaszokat!

2010. ápr. 20. 11:04
 7/18 anonim ***** válasza:
Szegénykém ez olyan nehéz:(Én is nagyon hasonló helyzetben vagyok sajnos be kell zárni a kis egyéni vállalkozásomat.Most kezdek munkát keresni bár Én még nem tartok a lombiknál de több mint 2 éve nem jön a baba.Annyira szeretném már de most úgy néz ki h ezmiatt még ráadásul szüneteltetni kell a babaprojektet.Nagyon elszomorít.Arra gondoltam h gyorsan találok vmi munkát és a próbaidő után újra próbálkozunk.De ki tudja h mennyi idő megint a várakozás mire végre kopogtat a gólya?:((
2010. ápr. 20. 11:47
 8/18 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom most, h tényleg az lenne a legjobb, h ha lenne egy lehetőség, akkor elfogadom, és három hónap után bejelentem, de őszintén, még ha nem is jelentem be, mert ugye 3 hónap után már simán elmehetek táppénzre, akkor is kinek kell egy olyan dolgozó, aki havonta, két havonta 2 hétre táppénzre megy, akkor meg ezzel az indokkal küldenének el, ha bejelentem, akkor is ez miatt, csak más indokkal. Ja és azt még el is felejtettem, hogy az idő halad, fogy a munkanélkülim, tehát a biztosítotti jogviszonyom. Ha nem leszek jogviszonyban, mikor elmegyek szülni, még gyedet sem kapok!!És persze, ha a szülést megelőző évet veszik alapul a gyed számolásánál, akkor én a munkanélküli segélyem 60 %-át fogom kapni, 36.000 Ft, jó mi?

Ki van ez találva jól!

És tudom ráadásul, h a valódi ok pont az volt, hogy tudták, hogy férjhez mentem és el akarok menni gyesre, és emiatt rúgtak ki!

2010. ápr. 20. 11:57
 9/18 anonim ***** válasza:
ezt rosszul tudod: a segélyt már nem 70%-olják a gyed számításánál. az a lényeg, hogy végig biztosított legyél és aztán a régi fizetésedből számolnak. (nem az egyébként is táppént/munkanélküli/egyéb miatt csökkentettet)
2010. ápr. 20. 12:10
 10/18 A kérdező kommentje:
De amíg munkanélküli vagyok, az is biztosítotti viszony, nem? És ha én 2011-ben szülök, akkor a 2010-es fizetéseimt veszik alapul a számításnál. És ha én 2010-ben végig munkanélküli segélyen voltam, akkor azt adják, vagy abból számolnak, nem?
2010. ápr. 20. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!