Mennyi az esélye, hogyha egyszer elment a babám, akkor megmarad a következő?
Szia!
Nagyon nagy az esélye hogy lehet még babád.
A nővérem pl kétszer elvetélt és a másodiknál azt mondta neki a doki hogy sajnos sosem lehet babája. Összetört nagyon.
De 3 hónap múlva újra teherbe esett és nem volt semmi gond. Most 3 kisfia van. A nagyobbik már 8 éves múlt :)
De sok nőt ismerek akinek először nem sikerült de a második már megmaradt :)
Szóval ne aggódj könnyen összejöhet még neked is :)
Attól függ, mi a vetélés oka. Az esetek nagy többségében egyszerű szelekció, mert nem volt sikeres az osztódás és nem lenne életképes az embiró. Az ilyen vetélésnek nincs hatása a következő terhességre. Ha a te valamilyen kezeletlen betegséged miatt volt a vetélés (pl. véralvadási probléma, progeszteron elégtelenség) akkor nyilván ismétlődni fog mindaddig, amíg az ok nincs kiiktatva.
Egyébként meglepődnél, ha tudnád, hogy a környezetben lévő hány anyának volt(ak) már vetélése(i) életében, én ezzel a sajátom után szembesültem fórumokon, engem vigasztaló kolleganők körében.
Szia.
Nem ártana egy kivizsgálás,hátha kiderül valami,mint nálam.Vetélés után elmentem a 6hetes kontrollra,azt mondta az orvos,hogy az egyik petefészkem pcos jellegű,ami furi,mert a pcosnál mind 2 olyan szokott lenni.gondolom időben el lett csípve. Csináltattam hormon vizsgálatot,ott pedig az derült ki,hogy inzulin rezisztens vagyok.gyanús hogy közre játszhatott a vetélésben.Diéta+gyógyszer szedés ,kb fél év után újra össze jött a baba☺ már betöltöttük a 31.hetet☺
Bocsi,hogy hosszú voltam
Nekem még nem volt vetélésem,de gyermekeim már vannak.
Vetélés után is minden esélyed megvan arra h kihord a következő terhességet.Meg kell keresni avetéés okát
3 gyerekem van, probléma mentes terhességekből.
A negyedik babát elvesztettem a 8. héten. Kivizsgálásra nem mentem, mert nem szeretnék orvosi beavatkozást.
A harmadik hónapban lettem újra terhes, 10 hetes vagyok, és minden rendben.
Ne aggódj, a vetélés sokkal gyakoribb, mint gondoltam volna. A vetélésem után derült ki, hogy a környezetemben szinte minden nőnek volt.
Ha szeretnéd kizárni az okok egy részét, csinaltass kivizsgálást magán rendelésen. A tb egy vetélés után nem támogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!