PCOS szindrómás lányok! Nálatok mik voltak a gyanújelek? Miből derült ki a betegség?
A háziorvosom szerint ez lehet a probléma, de kételkedem. Rendszeresen menstruálok,az utóbbi 6 hónapban 3x volt hüvelyi uh-m más okból és ott semmi ilyet nem mondott a nőgyógyász (szerintem ha petefészekgyulladást látta akkor azt is kellett volna). Azzal a problémával mentem hozzá, hogy eléggé szőrösödöm 24 éves létemre, nyakam,hasam, néha a mellbimbóm. Endokrinológushoz kértem volna beutalót, de egyből lehurrogott és egy orvos nevét szajkózta aki endokrinológus-nőgyógyász. Túlsúlyom van, de most fogytam 10 kilót, abszolút nem nehezen, így 162 cm és 68kg vagyok. A hajam és a bőröm zsíros, de ez genetika inkább. Pár éve nézték a hormonjaim, minden rendben volt velük.
Szóval szerintetek a fő tünetek hiánya miatt lehet ez a baj? Én nem hiszem!
Az h par éve mi volt az egy dolog.2010ben még nekem sem voltak cisztáim,2014ben meg már igen.
Nincsenek tipikus pcos tüneteim,ir-em sincs,a menzeszem nem szokott kimaradni,épp ellenkezőleg!Túl gyakran jön meg.
Nem árt egy kivizsgálás
PCOS-ed valószínűleg nincs, mivel ahhoz 3 kritériumból kettőnek meg kellene lennie az alábbiak közül:
1. Hiányzó vagy ritka ovuláció (Ha rendszeres a menzeszed, jó eséllyel nincs gond, bár ritka esetben előfordulhat az, hogy rendszeres vérzés ellenére sincs tüszőrepedés)
2. policisztás petefészek (ez látszott volna az UH-n)
3. magas androgénszint klinikai vagy laborjelei (ez ugye megvan)
A háttérben tuti hormonbaj áll. A szörösödést a magas férfihormonnak köszönheti az ember lánya (pl tesztoszteron)
Kérj egy hormonsort mindenképp.
Az hogy pár évvel ezeleőtt rendben volt, sajnos semmit nem jelent.
Jah és ne nődokihoz menj ezzel a dologgal , hanem endodokihoz. a nőgyógyászok nem értenek a hormonokhoz egyáltalán. !
Nekem 11 évesen jött a menzim mindig rendszertelen volt sok pattanás, folyás nagyon hírtelen meghíztam, hullott a hajam olyan helyen nőtt szőrzet ahol nem kellet volna. Mindig gombás fertőzésre kezeltek. 16 éves koromban derült ki hogy PCOS-es vagyok a doki nem küldött vizsgálatra csak fogamzásgátlót írt fel.. 2015. Májusban abba hagytam a fogamzásgátló tablettát elmentem Endroklinologushoz.. Kiderült hogy a PCO mellet még IR-es vagyok. Magas az Inzulinom. Kaptam rá Meforalt és Letroxot. De nem bírta a szervezetem. Abba hagytam... Májustól - novemberig szépen megjött a menzim. Késett 1 hónapot nagyon halvány pozitív lett a teszt. 2015 december 8.- án mentem nőgyógyászhoz. Nem volt baba pedig már több mint egy hónapja késett... Se januárban se februárban nem jött meg végül 4 hónap késés után 88 napra megjött a menzim 2016. Március 1 jén. Rendes menzesz volt 6 napig tartott. Az Április kimaradt nem gyanakodtam semmire sem mert a PCO és az IR miatt nem volt mérvadó hogy azért késik mert baba van... Április végén hőhullámaim voltak úgy éreztem meg gyulladok.. A lázmérő az alap hőmet mutatta de én meg forrtam belül...
Május első hetében iszonyatosan görcsölt a hasam le nyilalt a fájdalom a hüvelyemben össze voltam görnyedve potyogtak a könnyeim annyira fájt. Párom mondta hogy csináljak tesztet mert tuti terhes vagyok. Én ki nevettem hisz közeledett a Bölcsödei területi vizsgám és magamat ismerve mindig akkor jött meg ha valami fontos esemény van az életemben. Legyintettem és mondtam neki ugyan dehogy vagyok terhes görcsöl a hasam biztos megfog jönni... De csináljak tesztet mert tuti. Május 5.- én reggel párom kérdésére megcsináltam a tesztet ami számomra is sokk ként ért az eredmény hisz szinte rögtön pozitív lett. Május 10.- én soron kívül hívtak be mert menzi szerint 11 hetes terhes lehetek. Be mentem és a Nőgyógyász 5+4 hetes terhességet állapított meg. Ami azt jelenti hogy azon a héten fogant amikor menstruálnom kellett volna ami egyben az évfordulónk volt ( Április. 2.-a) szóval én azt tanácsolom hogy soha ne adjátok fel. Mindenkinek szurkolok és kitartást. 22 N 16+6 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!