Gyermekvállalás, táppénz és gyes?
Gyermekvállalás előtt állunk Férjemmel. Sajnos munkahelyváltásra kényszerültem.
2013 júniusától 2015 augusztusáig dolgoztam az első bejelentett munkahelyemen. Aztán váltottam egy jobbnak ígérkezőre ahol egy hónap(szeptemberben) után megszüntették a részleget és munka nélkül maradtam majdnem 3 hónapig (2015 szeptember-2015.november). Munkanélküli járt. 2015 november 2.-tól újra dolgozom. A munkaügyön azt mondták 1 év munkaviszony kell, hogy gyesre mehessek.
Kérdésem mivel most novemberben jár le az egy év mi van akkor ha előbb esek teherbe?? Akkor táppénzt kapok? És szülés után rendesen a gyes összeget vagy kevesebbet mivel nem volt meg az 1 év? Vagy ez hogy működik
Szia!
Ami még nagyon fontos ahhoz, hogy az "összes" járandóságot megkapd (tgyás, gyed, gyes...), hogy szülés után 6 hónapig legyen még munkaviszonyod, ha nincs, akkor csak gyes-t kapsz, ami nincs 30 ezer ft havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!