Hogyan értessem meg vele, hogy én gyereket nem akarok? (legalábbis nem most! )
Azt szeretném, ha a kérdésemre azok válaszolnának, akik nem ítélkezni akarnak.
Tudom egyesek számára elfogadhatatlan lesz, amit írok. Pont ezért kérem, hogy olyanok írjanak, akik meg tudnak érteni.
A lényeg az, hogy évekbe telt, mire olyan lett a testem, amelyinre mindig vágytam. Soha sem voltam kövér, de egy pici súlyfeleslegem mindig volt. Testképzavarral is kezeltek. Ebből sikerült kikerülnöm, majd sok-sok edzéssel és étrend/életmódváltással sikerült elérnem azt az alakot, ami számomra az álom kategória volt. Most nagyon jól érzem magam és boldog vagyok, amiért ezt tartom is évek óta. A baj ott kezdődik, hogy a párom nem látott "oyannak". Nem látta mennyit szenvedtem, milyen áldozatokat kellett hoznom a mostani formámért. Ráadásul egy ideje, már nem fogyok hanem izmosodok. Egy terhesség most nagyon rosszkor jönne. Most méginkább csinálni akarom.
A párom ezzel ellentétben egyre gyakrabban jön a "baba témával". Hiába mondtam, hogy nem akarom és hogy így csak rossz vége lenne, belőle valahogy nagyon előtörtek az apai ösztönök. Sajnálom is, mert látom mennyire vágyik egy gyerekre és az ismerősök gyerekeihez is mennyire ért. De most adjam fel azt, amit szeretek csinálni? De ha én nem vágyok gyerekre? Várjak még, hátha megvárja míg én is akarom? De mi van, ha én egyáltalán nem is akarok majd? Olyat ígérjek neki amiben én sem vagyok biztos? Egyébként minden nagyon jó közöttünk. Szeretjük egymást. De ez most nagyon napirenden van. Most ezért szakítsunk? Lehet, hogy azért is van ez, mert ő öregebb? Én 25 vagyok, ő 37.
Szerintem egyszerűen ülj le vele, és mondd el ezt így neki, ahogy nekünk leírtad.
Mondd el, milyen nehéz volt ez neked, és hogy mennyire fontos ez a te életedben.
Mindkettőtöknek az a jó, ha tisztán látjátok egymás elképzeléseit.
Egyébként nem kell feladni a mozgást, az alkatodat, hiszen elég sok jó példa lehet előtted. Keress olyan embereket (dvd-ket), akiknek sikerült a terhesség alatt és után is bombának maradni.
Kérdező ne bízz abban hogy a gyerek utáni vágy csak fellángolás a párod részéről. AZ ilyesmi pont hogy nem fellángolás, hanem igazi vágy, akarat. Ugyanúgy ahogy a részedről meg az a vágy hogy ne legyen gyereked, az sem fellángolás csak, nem? Ahogy a sport iránti szereteted sem. Lehet hogy ő meg úgy gondolja hogy neked a sport most egy nagy fellángolás ami elmúlik hamar aztán jöhet a gyerek...
Valószínűleg a pasid úgy gondolja hogy esküvő aztán jöhet a baba, addig te is meggondolod magad biztos... Mindenképp mondd el neki hogy te nem akarsz gyereket és szerintem így összeházasodnotok sem érdemes (még). LEgyél őszinte vele!
kiütközik a kor.
míg neked van majd 10 éved megszülni az 1. gyereked, neki kb fele annyi!
le kell ülni, meg kell beszélni, ki mit akar, ki miben tud engedni stb.
Én a párodat nem értem. Felszed egy nála jóval fiatalabb bombázót, aki még a saját bevallása szerint sem kész az anyaságra, de feleséget és anyát akar belőle csinálni mindenáron. Ne hagyd magad, mert ennek nem lesz jó vége. Mi lesz, ha tényleg engedsz, a tested "meganyukásodik", aztán a párod már nem a szerelmeként tekint rád, hanem a gyerekei anyjaként, aztán 30-40 éves korodban lecserél egy újabb 25 évesre? Amíg a te alakod ennyire központi kérdés neked is meg neki is, addig itt nincs helye gyerekvállalásnak. Mellesleg azért az nem biztos, hogy a gyerekszülés olyan szinten lerontaná a tested (vannak szerencsés génű nők, akiken meg se látszik), lehet, hogy szimplán az évek, a kemény edzések, a szolizás/napozás önmagában elég lesz. Szóval a szépség egyrészt rohadtul relatív, másrészt rohadtul múlandó.
Persze ezt 25 évesen még nem kell belátnod, egyelőre élvezd ki a fiatalságodat.
Szerintem tök mindegy, valaki miért nem akar gyereket. Ha félti az alakját, a nem másabb, mintha pl. utálná a gyerekeket és ezért nem akarna.
Nekem van gyerekem, mégis totál meg tudom érteni azokat, akik inkább nem vagy még nem akarnak. Rengeteg áldozattal jár a gyerek, Kérdező, lemondásokkal, megváltoztatja mindkettőtök életét, párodét is! Pláne, ha nem is akarod a gyereket, akkor ott lesz állandóan a szurkapiszkálódás párod részéről, hogy bezzeg Te ezt a gyereket nem is akartad..stb. stb.
Önzésnek tűnhet, ha az alakod fontosabb, de ez nem feltétlen van így! Egyszerűen a Kérdező életében mások a prioritások, ennyi. Ráadásul vannak (nem a Kérdezőre célzok ezzel) olyanok, akik nem is valók szülőnek, mégis erőltetik, vagy számukra mások erőltetik( ez még rosszabb!) a szülővé válást.
Egy gyereket nem lehet lepasszolni, ha megunod, hiába vagy fáradt az éjszakázásoktól, nappal, hétvégén is ugyanúgy gályázni kell, nincs szünet, nincs megállás, vagy legalábbis nem akkor és úgy, ahogy a szülő elképzeli!
Úgyhogy gyökeresen átalakítja az ember életét, ennek függvényében kell dönteni vállalásáról! Ha más erőszakolja ki a gyerekvállalást és nem belőled jön, akkor hiba vállalni!
Ha az alakodba ennyi energiát (pénzt) fektettél, és most boldog vagy, kiegyensúlyozott, akkor ne vállalj gyereket, vagy legalábbis ne most! Hidd el, megbánnád! Én harmincon felül szültem, csodás alakom volt, és igen, én is féltettem. Szerencsére nem híztam el nagyon, de persze más lett az alakom, mások az arányok, kétségtelen.
Viszont ez már engem nem zavar, de azért nem, mert én MÁR vágytam anyának lenni, és ez a nagy különbség! Tévedés azt hinni, hogy ha valaki anyává válik bármely korban akkor onnantól kezdve a gyerek lesz az első. Ez csak akkor van így, ha belülről jön! Ha külső nyomásra lesz anya valaki, az nem ugyanaz!
Tehát: az nem önzés, ha Te nem akarsz vagy még nem akarsz gyereket, és ezt vállalod is, de az már önzés, ha hitegeted ezzel a párodat, hogy majd, mert mi van, ha sosem érkezik el a majd? Vagy elérkezik és már fizikai akadálya lesz annak, hogy nem lehet közös gyereketek? Vagy lesz közös gyermek, de esetleg beteg lesz - akkor meg Téged fog hibáztatni, hogy miért nem szültél hamarabb!
Olyan párt érdemes választani, aki gyermekkérdésben hasonlóan gondolkodik, mint Te! Akkor nem érhetnek később sem Téged, sem őt nagy csalódások.
Igen ez nagy korkülönbség, ő már bőven benne van a korban sőt lassan halad kifelé, ha az első gyerekről beszélünk.
Viszont nem tudhatod hogy a terhesség hogy változtat meg én világ életemben 63-65 kilogramm voltam ( magas vagyok ), viszont amióta szültem , egy éve 55 kg vagyok és folyamatosan fogyok még mindig , ráadásul ha valaki nem szoptat szülés másnapján már mehet vissza edzeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!