Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Dupaston kérdés? Nekem miért...

Dupaston kérdés? Nekem miért menstruáció után kell el kezdenem a dupastont?

Figyelt kérdés

Nőgyógyász írt dupaston tablettát, mert vékony a méh nyálkahártyám, azt mondta hogy menstruációm végén vagyis ha el múlik kezdjem el a dupastont napi egyet, és hogy ez meg fogja erősíteni a nyálkahártyám.

Én itt olvasgatok a gyakorin és mindenki a ciklus felénél kezdi el szedni.

Ha így mondta a doktor úr akkor ugye nem lesz baj?

2016. júl. 5. 15:17
 1/1 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
A méhnyálkahártya a ciklus első felében nő meg, tehát akkor kell rá gyógyszert szedni. Másnál is olvastam már egyébként, hogy erre írták fel a Duphastont, és ott is értetlenkedtem, hogy egy progeszteron típusú hormonkészítmény hogyan segítheti elő a méhnyálkahártya vastagodását, mikor az elvileg az ösztrogén hatása (én Estrofem tablettát kaptam rá egyébként), de ezt nyilván az orvos jobban tudja nálam, de tényleg nem fér a laikus agyamba. Szóval szedd akkor, amikor az orvos mondta. Aki a ciklus második felétől kezdi szedni, annak az esetlegesen beágyazódó terhesség megtartása a cél.
2016. júl. 5. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!