Furcsa kérdés, de Pharmatex és beleélvezés+naptármódszer, mennyire esélyes a teherbeesés?
Mondjuk lehet "lealkudom" magamnak csak ráélvezéssel... de akkor így már tuti semmi esélye, ugye?
A ciklusom totál kiszámítható, amióta pár éve abbahagytam a fogamzásgátlót.
Miért nem használtok spirált? Nekem szuperül bevált, igaz, már szülés után tetettem fel. Nem lettem terhes, nem okozott semmi panaszt.
Gondtalan, szuper és spontán szex lehet mellette. Nem is tudom elképzelni, milyen az olyan szex, amikor figyelni, vigyázni kell, és sose mehettek el egyszerre. pedig az benne a legjobb :)
10-es!
Ez meg egy másik statisztika!
És nem csak egy noname komment-előé :)
"Pharmatex átlagértéke 0,74, ami azt jelenti, hogy 100 nő közül, akik egy évig védekeztek valamilyen Pharmatex készítménnyel, átlagosan 0,74 terhesség fordult elő."
Ami ugye messze nem 15-20% vagy 30.
10 és 14! Komolyan elgondolkoztattatok és beleástam (volna) magam a szakirodalomba.
A 10-es által felemlített James Trussel 111 oldalnyit publikált a fogamzásgátló módszerekről, és ami különösen tetszik, hogy tekintetbe vette, hogy a módszereket egy adott felhasználó nem mindig tudja/képes tökéletesen használni, így még erre is kitért.
Amit a spermicidek pearl indexéről ír, ő 18-nak számítja egy cikk alapján ( [link] tehát megegyezik a korábban említett 10-15-20-as nagyságrenddel! (De ez egy évre és 100 nőre vonatkozik, sose felejtsük, nem egyetlen aktus százalékára!)
Egy, jelentős hibát találtam a fentebbi linkben, sajnos nem a pharmindex hatóanyagával végezték a kísérletet.
Amit 14-es válaszoló linkelt, a 0,74es Pearl index, na ez volt, ami engem erre a kutatásra késztetett, mert ez egy hihetetlenül jó érték, a petevezeték lekötéssel vetekszik hatékonyságban.
Gyors keresés után viszont rátaláltam a szó szerinti forrásra, azaz a pharmindex honlapjára. Bár elég hivatalosnak tűnik, mivel saját érdekük, hogy minél jobbnak állítsák be terméküket, szerettem volna egy más, hivatalosabb, átfogóbb tanulmányt is látni ezzel kapcsolatban, amit néhány órás kutatás után nem találtam.
Egy-két orvosi előadásban 0,6-7 körüli P.I. szerepelt, amit lehet, más spermicidek hatékonyságával vontak össze.
Fórumokon viszont ehhez a jó értékhez képest szubjektíve számosan vannak jelen Pharmatex bébik...
Összegezve a fentieket, jobb módszernek tartom, mint korábban gondoltam a Pharmatexet, de nem győztek meg arról, ha kimondottan hatékony védekezést keresnék, önmaga lábán ez megállná a helyét.
Uff. Egy elgondolkozó noname orvos voltam egy teljesen más szakterületről. Ha valaki talál egy korrekt cikket vagy pont azt fel tudja mutatni amire a Pharmatex hivatkozik, azt megköszönném.
Köszönöm szépen! Ugye itt csak a Ph. alkalmazásáról volt szó. De ha ezt kombináljuk naptárazással?
Valamint annak van valami jelentősége, hogy évekig nem estem teherbe megszakítás mellett?
Annak hogy megszakítással nem esel teherbe, attól mèg nem biztos, hogy egy első éles alkalomtól ne lehetne baba, mert ez nem jele, hogy meddő lennél. Lehet szerencsétek, jól használtátok a módszert, a vőlegényednek nincs esetleg kellő számú/minőségű katonája, különösen az előváladékban.
Ha kombinálod a módszereket: naptár+ ph. Nyilván csökkenti az esélyeket, megkockáztatom, hogy alacsonyabb az esélye, mint a sima megszakításosnak.
Egy biztos, ha 100%ra akar menni az ember lánya, akkor marad az apácaélet. Onnantól kezdve hogy szex, bizonyos kockázatok vannak.
Ti tudjátok mi vállalható be, meg mennyire gond az, ha egy baba bejön, de szerintem egy megszakítástól nem kockázatosabb ez a kombó.
Köszönöm 16-os!
no-name:3,6,14-es:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!