A sperma tenyleg annyi idot varakozik a petesejtre? Tobbi lent
Igen, 48-72 óráig életképes, van, hogy ennél hosszabb ideig is. Ezért nem értem, hogy miért vannak itt a nők rágörcsölve a peteérés PONTOS időpontjára. (Max. azoknál értem meg, akik nem tudnak együtt lenni akármikor, de ez azért nem a többség.) Kb. 95%-uk azt hiszi, hogy a szeretkezéskor van a fogantatás, holott napok is eltelhetnek a kettő között.
Nekünk is nehezen jött a baba, éveket vártunk, volt műtétem, stb. De stimulált hónapokban is csak abból a szempontból érdeket a repedés időpontja, hogy tudjam mikor lehet tesztelni. Egyébként meg az orvos javaslatára 2 naponkénti szexszel gondoskodtunk arról, hogy legyen mindig élő spermium a petevezetőben.
48-72orat "vâr" amugy meg nem vár...csak nem hal el amelyik eletkepes. De persze lehet igy is mondanI.
Ezert szoktak peteeres elott is szexelni . Meg ezert vannak az ovutesztek. Hogy akik munka miatt pedaul nem tudnak minden nap egyuttlennI. Tudjak h.mikor lenne jo egyuttlennI. Mert ha peteeres elottI napon egyutt vannak siman osszejon a baba.:)
Kettessel értek egyet. Ha van rendszeres szex, teljesen mindegy, mikor van a peteérés. A te általad leírtak alapján jó esély van arra, hogy elkaptátok az ovut. DE ez még nem azt jelenti, hogy baba lesz! még így is kb 20% esély van arra, hogy összejön.
Az átlagos hímivarsejt tud ennyit "várakozni", akár 72 órát. Azt nem tudod, a párodé milyen, mennyi életképes belőle, milyen a mozgásuk.
Ez az egész baba-dolog egy nagy lutri, és sok szerencse is kell hozzá, én kezdem úgy látni :)) Minél kevesebb a tudományos gyerekcsinálás és minél több az örömszex, annál biztosabb a siker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!