Túlparázom? A teherbeesés azt jelenti, hogy nagy eséllyel valóban gyerekem lesz?
Szerintem mindenhol igaz az, hogy az emberek a rosszat szeretik túldramatizálni, a jót meg természetesnek veszik. Nézz meg egy híradót, csak a rossz hír a hír.
De objektíve azt lehet mondani, hogy a világban történek jó és rossz dolgok egyaránt, arányaiban nem lehet megmondani melyik több vagy kevesebb, mert kivel több jó, kivel több rossz történik, és ez még időben is változó. Velem is van, hogy hetekig csupa szívderítő dolog történik, aztán meg sokáig semmi, no meg vannak napok amikor semmi sem jön össze, minden tönkremegy stb. és volt vetélésem is. De úgy gondolom volt/van/lesz az életemben egy csomó jó dolog is, és ezek csak úgy történnek velem amikre nem mindig tudok hatással lenni. És nem én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel.
Ha terhes vagy, még nem jelenti, hogy abból tutira gyerek lesz. Ha mégis gyerek lesz, akkor még az sem biztos, hogy felnő, csak nagyobb esélye van rá, mintha meg sem születik.
Az nem baj, ha a pozitív tesztnél nem küldesz még meghívókat a gyerek diplomaosztójára. Majd ahogy halad előre a terhesség és egyre kézzelfoghatóbb lesz a dolog, hogy ebből lehet gyerek lesz, akkor úgyis elkezdesz majd rákészülni, amennyire szükségesnek érzed.
Szerintem a minimum ami elvárható egy felnőtt felelősség teljes embertől, hogy a gyerekvállalással kapcsolatos minimum követelményeket (lakhatás, ruházat, étel stb) biztosítani tudja és ilyen körülmények között vállal gyereket.
Hogy most lábad könnybe a szeme amikor meglátja a két csíkot az egyáltalán nem baj.
Itt majdnem mindegyikőnknek volt vetélése, azért járunk ide. Amíg nem volt, eszembe sem jutott ilyen oldalakat olvasni, de a vetélés után nagyon sokat segített, hogy olyanokkal "beszélhettem", akik megértettek. DE remélem, most újra babát várok (még nem merem elkiabálni), és az a határozott meggyőződésem, hogy a rossz gondolatokkal nem szabad elrontanunk életünk egyik legszebb időszakát. Nekem ez a negyedik gyermekem lesz, ami sok :)), de mégis a terhesség alig négy év az életemből összesen. Ezt ki szeretném élvezni, hogy egy másik ember növekszik bennem, aki belőlem és a szerelmemből, a férjemből állt össze. Nem engedem sem a rossz emlékeknek, sem a rosszindulatú embereknek meg azt, hogy elrontsák az örömömet!
Boldog babavárást neked minél hamarabb! Szurkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!